ma 2024.10.4 14:51
Olvasási idő 1:46
Krajnyák Petra

Kim Kardashian a Menendez testvérek szabadulását szorgalmazza

ARCOK GYILKOSSÁG KIM KARDASHIAN LYLE ÉS ERIK MENENDEZ NETFLIX TRUE CRIME

Az amerikai börtönreformokat támogató Kim Kardashian szerint Lyle és Erik Menendez ügyében egészen más döntés született volna, ha a bűntényre és a tárgyalásra napjainkban került volna sor.

Pár héttel azután, hogy a börtönben személyesen találkozott Lyle és Erik Menendezzel, Kim Kardashian egy olyan cikket publikált az amerikai sajtóban, amelyben a testvérpár ítéletének felülvizsgálatát szorgalmazza, írja a Hollywood Reporter.

Az NBC News oldalán megjelent írásban a valóságshow-szereplő és üzletasszony kedves, intelligens és őszinte férfiaknak nevezte a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori című sorozatot inspiráló testvérpárt, akik 1989. augusztus 20-án Beverly Hills-i otthonukban megölték szüleiket, Jose és Kitty Menendezt, akik állításuk szerint gyermekkoruk óta fizikailag, szexuálisan és érzelmileg bántalmazták őket.

A most 53 éves, illetve 56 éves Lyle-t szüleik meggyilkolásáért 1996-ban a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Kardashian szerint a két fivér ügyében egészen más döntés született volna, ha a bűntényre és a tárgyalásra napjainkban került volna sor.

Sok időt töltöttem Lyle-lal és Erikkel; ők nem szörnyetegek. Kedves, intelligens és becsületes emberek. A börtönben mindketten példás magatartást mutattak. Több főiskolai diplomát szereztek, idős börtönlakók ápolójaként dolgoztak egy hospice-ban, és mentorként vették részt főiskolai programokban – elkötelezetten segítenek másokat.

– írja a cikkben Kim Kardashian, miután a Los Angeles-i ügyészség bejelentette, új bizonyítékokat vizsgálnak az ügyben.

„Amikor három héttel ezelőtt meglátogattam őket a börtönben, az egyik felügyelő azt mondta nekem, hogy nyugodtan élne, ha ők lennének a szomszédjai. Huszonnégy családtag, köztük a szüleik testvérei, nyilatkozatot tettek közzé, amelyben teljes mértékben támogatják Lyle-t és Eriket, és tisztelettel kérik, hogy az igazságszolgáltatók engedjék szabadon őket“ – írja.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Mutatunk pár híres iskolát, kitalálod, melyik filmben vagy sorozatban láthattuk őket? REFRESHER-KVÍZ: Mutatunk pár híres iskolát, kitalálod, melyik filmben vagy sorozatban láthattuk őket? 2024.9.29 9:19

A jogi végzettséget szerzett valóságshow-sztár szerint az akkori média elkényeztetett, arrogáns Beverly Hills-i kölyköknek és szörnyetegeknek állította be a testvérpárt, akik puszta kapzsiságból, hidegvérrel végeztek szüleikkel. Esszéje végén Kardashian hangsúlyozta: a gyilkosság megbocsájthatatlan bűn, ennek ellenére nem lenne szabad tudomást sem venni arról, hogy milyen emberekké váltak az ötvenes éveikre. A cikk zárásaként kijelentette, hogy szerinte ebben az összetett ügyben nem az életfogytiglan a helyes büntetés.

A San Diego melletti Richard J. Donovan büntetés-végrehajtási intézetbe Khloé Kardashian és Kris Jenner mellett a Ryan Murphy krimisorozatában Eriket alakító Cooper Koch is elkísérte Kardashiant. A látogatásukra két nappal azután került sor, hogy a valódi Erik Menendez egy nyilatkozatában kritizálta Murphyt, amiért – véleménye szerint – rossz szándékból hiteltelenül mutatja be személyes tragédiájukat.

„Szomorúsággal tölt el, hogy a Netflix tisztességtelen ábrázolása a bűntényeinket övező tragédiákról több lépéssel hátrább vitte a fájdalmas igazságot – ami egy olyan korszakba vezet vissza, amikor az ügyészség egy olyan hitrendszerre építette a narratíváját, hogy a férfiakat nem érheti szexuális bántalmazás, és hogy másképp élik meg a nemi erőszak okozta traumát, mint a nők. Ezeket a szörnyű hazugságokat az elmúlt két évtizedben számtalan bátor áldozat cáfolta meg és leplezte le, akik szégyenérzetüket legyőzve bátran megszólaltak“ – fogalmazott a közleményben, amit felesége, Tammi Menendez tett közzé a közösségi médiában.