2024.8.21 16:03
Olvasási idő 0:41
Szécsi Krisztián

Szeptemberben érkezik a Jeffrey Dahmer történetével indított Szörnyeteg-sorozat folytatása

FILMEK + SOROZATOK DOKUMENTUMSOROZAT ELŐZETES GYILKOSSÁG NETFLIX STREAMING

Premierdátumot és rövid előzetest kapott az 1989-es kaliforniai szülőgyilkosságot feldolgozó "Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori", ami a Jeffrey Dahmer történetét feldolgozó, hatalmas sikert arató évad után a Netflix újabb nagy dobása lehet.

Szeptember 19-én érkezik a Jeffrey Dahmer történetével útjára indított antológiasorozat következő évada a Netflixen, derült ki abból a videóból, amiben a streamingóriás nyilvánosságra hozta az új széria debütálásának időpontját.

Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori egy szülőgyilkos amerikai testvérpár esetét dolgozza fel. A testvérpár szerepében Cooper Kochot és Nicholas Alexander Chavezt láthatjuk, a szülőket Javier Bardem és Chloë Sevigny alakítja.

A premierbejelentéssel egy időben érkező rövid előzetesben azt láthatjuk, ahogy a Cooper Koch és Nicholas Alexander Chavez által alakított Menendez fiúk épp kiszállnak a szüleik házánál:

Lyle és Erik Menendez 1989. augusztus 20-án lőtte agyon szüleit Beverly Hills-i otthonukban, miután azok hosszú évekig fizikailag, mentálisan és szexuálisan is bántalmazták őket. A testvérpár a gyilkosság után moziba ment, hogy biztosítsa alibijét.

A rendőrség akkor kezdett gyanakodni, hogy közük lehetett a brutális gyilkossághoz, mikor a temetés után nagyobb költekezésbe kezdtek. 1992. december 8-án emeltek vádat ellenük, majd 1996. július 2-án életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték őket, feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. Lyle jelenleg a kaliforniai Mule Creek börtönben van, Erik a Pleasant Valley börtönben tölti büntetését.