2024.8.21 13:03
Olvasási idő 4:29
Szentgyörgyi Zénó

Megérkeztek a 24/25-ös szezon leggyönyörűbb futballmezei, amik bármilyen outfithez tökéletes választásnak bizonyulnak

Megérkeztek a 24/25-ös szezon leggyönyörűbb futballmezei, amik bármilyen outfithez tökéletes választásnak bizonyulnak
Forrás Pedro Salado/Getty Images
DESIGN DIVAT FOCI FOCIMEZEK

Megkezdődött egy újabb futballszezon, megérkeztek a legújabb mezek is, mi pedig úgy döntöttünk, hogy egy kétrészes cikksorozat keretében kiválogatjuk nektek azokat, amik legjobban és a legrosszabbul sikerültek szerintünk. Kezdjük a legszebbekkel.

Az augusztus 14-én megrendezett Szuperkupa döntővel már ünnepélyesen is megkezdődött a 24/25-ös futballszezon topszinten, és lassan minden bajnokság újra beindul. Ha pedig új szezon kezdődik, akkor az azt is jelenti, hogy megérkeztek a legújabb futballmezek is, amikből most mi is kiválasztottuk azokat, amik szerintünk a legszebbek és amik, szintén szerintünk (szóval ne várjatok semmilyen objektivitást), a leginkább fel tudnak dobni egy-egy outfitet, akár a blokecore jegyében, akár csak azért, mert alapból jó a stílusod. A cikksorozat második részében pedig majd a legcsúnyább és legízléstelenebb mezeket visszük kiváló és megkérdőjelezhetetlen ízlésünk ítélőszéke elé.

Atletico Madrid idegenbeli mez 

Real Madrid-szurkolóként szeretnék ezeken a mezeken még a lista elején túlesni, mert az Atletico Madridnak most az új szezon is kecsegtetőnek tűnik a nyári nagybevásárlás miatt, és még az idegenbeli mezük is gyönyörű és letisztult lett. A mez domináló szürkés-világos kékes („Cannon") színét egyébként a madridi Neptuno szökőkút inspirálta, ahol a szurkolók a 1995/96-os bajnoki címet ünnepelték, a felső gallérját, a karokat és az oldalát pedig az Atleti klasszikus fehér-piros színei díszítik. 

Az Atletico idegenbeli meze a 24/25-ös szezonra
Az Atletico idegenbeli meze a 24/25-ös szezonra Forrás nssmag.com

FC Barcelona hazai mez

Essünk túl a másik fájdalmamon is, a Barca-mezeken, mert a Nike most mindkét rivális csapatnak elég jó felsőket hozott ki. A klub idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, a sportszergyártó ennek tiszteletére még a 100 éves évfordulóra készített mezből inspirálódott. Semmi csíkozás, semmi kockázás, letisztult formavilág a klub két legfontosabb színével, a gránátvörössel és a mély királykékkel, amelyet az arany színek dobnak fel – és az még a Spotifynak is jól áll. A második számú mezről még nincs hivatalos bejelentés, csak a leakek, ezért most mi sem merjük még megmutatni, viszont ha a hírek igazak, a Barca-drukkereknek sem az idegenbeli, sem a hazai mezükre nem lehet panaszuk. 

A Barca hazai szerelése
A Barca hazai szerelése Forrás FC Barcelona

Girona harmadik számú mez 

A La Liga dobogóján végző Girona Európa és a spanyol bajnokság egyik meglepetéscsapata volt a tavalyi szezonban. Kíváncsiak leszünk, idén mit tudnak megtartani korábbi formájukból, hiszen történetük során először szerepelhetnek majd a BL-ben is. Az új hazai szerelésük mondjuk elég bénára sikerült, viszont a harmadik számú elképesztő lett. Borzasztóan nehéz egy rózsaszínes-pinkes-lilás színekből álló mezt széppé varázsolni, ebbe a legtöbb csapatnak mindig bele is szokott törni a bicskája, de a Girona abszolút a pozitív kivétele (és követendő példája) ennek. Mindössze két szín, a kellemes világos lila és a sötétebb mályva szín ötvöződik a felsőn, harmonikus elegyet alkotva együtt. Nem okozott csalódást a Puma.

A Girona harmadik számú meze
A Girona harmadik számú meze Forrás FootyHeadlines

Bologna hazai mez 

Ha az előbb beszéltünk Európa egyik meglepetéscsapatáról, akkor itt a másik: a Bologna, amely Thiago Motta vezetésével elég meggyőző idényt futott. Mottát ugyan elvitte a Juventus, de a két klub közül a mezpárbajt a Bologna nyerte. A Macron általában nem szokta félvállról venni a kisebb csapatainak a mezét sem, pláne nem az idén szintén BL-induló Bolognáét. A klub klasszikus színei, a vörös és a navy blue egyszerű, vastag csíkjaihoz jól passzol a visszafogott szponzorlogó és a duplacsíkos gumis rész a mez ujjain. Na, ez tényleg bármilyen szetthez jó választás.

A Bologna hazai szerelése
A Bologna hazai szerelése Forrás FootyHeadlines

Fekete mezek: A Slavia Praha és Liverpool idegenbeli, a Hellas Verona és a Borussia Mönchengladbach harmadik számú mezei

Itt kivételesen nem egy, hanem egyből négy mezzel készültünk, hiszen bár ezek közül mindegyiknek különböző a dizájnja, az közös bennük, hogy mindegyik a fekete (vagy sötét szürke) alapszínre és a letisztultságra épít. A Hellas Verona harmadik számú és a Slavia Praha idegenbeli felsőjét a fekete mellett az arany színek egészítik ki, kiváló összhangot alkotva. A Jomának is erős idénye van, mert ez a Hellas-mez tényleg elképesztő és még találkozni fogunk a listán a sportszergyártóval, a Puma pedig egy-két csúnya baklövés mellett mind a Slavianak, mind a ’Gladbachnak nagyon jó mezeket hozott, utóbbi esetében a feketéhez kiválóan passzoló zebraszerű terepmintás csíkokkal. A Liverpool Nike meze hivatalosan antracitszürke, amit a kevés fehér és a türkiz oldalcsíkozás tesz igazán gizdává. Ja és hát igen, tudjuk ki fog benne játszani a következő szezonban. 

A Gladbach 24/25-ös harmadik számú mezeA Hellas Verona 24/25-ös harmadik számú mezeA Liverpool 24/25-ös idegenbeli mezeA Slavia Praha 24/25-ös idegenbeli meze
Galéria megtekintése
(4)

Adidas harmadik számú mezek: Juventus, Arsenal és Real Madrid

Nemrég nagyot ment, hogy az  Adidas egyszerre mutatta be az általa szponzorált nagy ötösnek (Arsenal, Bayern München, Juventus, Manchester United és Real Madrid) a harmadik számú mezeit, amik közül van, amelyik jobban és van, amelyik kevésbé sikerült meggyőzőre. Ami messze-messze kiemelkedik az ötösfogatból, az a Juventus szerelése, letisztult navy blue, gyönyörű logók, ízlésesen elrejtett csíkozás és végre egy szép gallér. Lehet kissé túlzás, de talán ez a mez még egy semi-formal outfithez is tökéletes menne, Magyar Péter nadrágjaihoz szinte biztosan. A München és a United harmadik mezei nem rosszak, de semmi izgalmas nincs bennük, a Real Madrid barnás-szürke alapú, RMFC-dombornyomású felsője, a klasszikus Trefoil logóval szintén telitalálat (ezt aztán bármihez fel vehet venni), illetve lehet kisebbségi vélemény az enyém, de szerintem a sokat szidott Arsenal mez is elég jól sikerült, aminek a kékes-zöldes alapszínét a sarki fények inspirálták.

A Juventus 24/25-ös harmadik számú mezeReal Madrid harmadik számú mez Az Arsenal 24/25-ös harmadik számú meze
Galéria megtekintése
(3)

Atalanta hazai mez 

Az Atalanta tipikusan az a csapat, amelyiket nem lehet nem szeretni, szimpatikus klubmodell, meggyőző játék, jó igazolások és egy kiváló edző, aki mindezt összefogja. Az idei hazai szerelésük (amiben egyébként az Európai Szuperkupát is játszották) méltó lesz az újabb BL-szereléshez, mert ha már az Inter szerelése nem sikerült túl jól, a letisztult fekete-kék csíkozás az Atalantáén kiválóan működik. A középre helyezett címer itt most jól sült el, és az idén elég divatos, gumis gallér és ujjrész is szépen igazodik a sziluetthez. Egy világoskék farmerrel elég jó választásnak tűnik.

Az Atalanta hazai szerelése
Az Atalanta hazai szerelése Forrás Atalanta

A Villarreal összes meze

A Joma már harmadjára tér vissza a listára, mert a Verona és Atalanta mellett a Villarreal számára is brutál jó mezeket csináltak. Viszont itt jár a pluszpont, mert egyik mezére sem panaszkodhat a csapat. Ízléses és letisztult mindegyik, a hazai a Sárga tengeralattjárónak becézett csapat alapszínét, a sárgát hozza vissza, az idegenbelin az égkék mellett a navy jelenik meg, az oldacsíkozás pedig a helyi kerámiaművészet előtt tiszteleg, a harmadik számú mezen a fekete és a világos rózsaszín alkot izgalmas kombinációt.

A Villarreal hazai meze A Villarreal hazai meze A Villarreal harmadik számú meze
Galéria megtekintése
(3)

Augsburg harmadik számú mez

Na és amire valószínűleg a legkevésbé lehetett számítani, az az, hogy az új szezon talán leggyönyörűbb mezével majd pont a Mizuno fog minket meglepni egy német középcsapat, az Augsburg harmadik számú felsőjének formájában. Idén a Manchester City és a Roma is próbálkozott a bordóval, (a Romának nyilván ez alap is volt) de egyik sem sikerült igazán jól, nem úgy, mint az Augsburgnak, amiről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.


A Mizuno mez túlnyomórészt sötétvörös színű, dombornyomott grafikával, amelyet az Augsburgban talált ókori római leletek ihlettek. Augsburg akkoriban Augusta Vindelicorum néven volt ismert és fontos városa volt a Római Birodalomnak, amit egyenesen Augustus császárról neveztek el. Ez a mezen ugyan nincs rajta, de ennyi műveltség még a focirajongóknak sem árt, a történelmi dombornyomott mintát pedig az arany márka- és szponzorlogó, illetve a címer teszi tökéletessé. Ha csak egy mezt veszel a szezonban, ez legyen az. 

Az Augsburg 24/25-ös harmadik számú meze
Az Augsburg 24/25-ös harmadik számú meze Forrás Augsburg
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!