ma 2024.10.12 12:00
Olvasási idő 1:12
Maier Péter

Élő skorpiót talált egy bristoli egyetemista a csomagban, amit a Sheinről rendelt

DIVAT SHEIN

„Azt hittem, egy játékdarab. Aztán elkezdett mozogni“ – meséli a 18 éves Sofia Alonso-Mossinger, aki a Sheinről rendelt csomagjában egy kisállatra lelt.

Élő skorpió volt egy Sheinről rendelt csomagban, amit egy bristoli egyetemista lány kapott. A 18 éves Sofia Alonso-Mossinger eléggé megijedt, úgy fogalmazott:

„Azt hittem, egy játékdarab. Aztán elkezdett mozogni.“

Az egyetemi lakótársai segítségével az állatot egy kádba rakták, mielőtt egy szakértő eljött volna érte.

A kínai székhelyű cég közölte, hogy belső vizsgálatot folytattak le, ami megerősítette, hogy „minden szabványos működési folyamatot betartottak”.

Az elektronikaimérnök-hallgató azt mondta, kinyitotta a külső csomagolást, és látta, hogy valami mozog. Miután rájött, hogy egy skorpió volt, a 18 éves diák – aki egy pár csizmát rendelt a Sheinről – visszahúzta a cipzárt, kivitte a szobájából, és felhívta a lakótársait.

„Azt hittem, álmodom” – fogalmazott. „A pókokkal és a többi dologgal semmi bajom, de ijesztő volt a szobámban lenni egy random skorpióval”.

 

 „Őszintén szólva először azt gondoltam, hogy meg kéne ölni, de aztán mindenki rámutatott, hogy ez nem a leghumánusabb dolog, úgyhogy felkaptuk és betettük egy Tupperware dobozba“ – mesélte Phoebe Hunt, Alonso-Mossinger lakótársa. Oliver James, egy másik lakótárs, aki zoológiát tanul, konyhai fogóval tette át a skorpiót egy műanyag edénybe.

Kiemelt tartalom
Az ultra-fast fashion fellendülése és bukása – lehet a Shein nélkül élni? Az ultra-fast fashion fellendülése és bukása – lehet a Shein nélkül élni? 2023.6.20 17:07

Ezután egy konyharuhán vizet adtak a skorpiónak, amit az azonnal megivott, és néhány kartont tettek le, amiben megbújhat. Ezt követően kapcsolatba léptek az állatvédőkkel. A jótékonysági szervezet néhány órán belül át tudott küldeni valakit.

Chris Newman, az NCRW (brit hüllővédő szervezet) munkatársa szerint meglepően gyakoriak az ilyen potyautasokról szóló jelentések. „A skorpió az Olivierus martensii, nem igazán van más közismert neve, mint kínai skorpió” –  mondta Newman. Szerinte a csípése „orvosilag jelentős, potenciálisan életveszélyes, de egy átlagos felnőttnek csak egy nagyon rossz napja lenne tőle”.

„Eléggé aggasztó, hogy ez a második, amelyik egy hónapon belül ilyen módon érkezett”

– fogalmazott Newman. 

Shein azt mondta, hogy kapcsolatban állnak Alonso-Mossingerrel hogy megoldják a problémát. „Helyszíni csapataink ellenőrizték a szállítmányok csomagolási folyamatát, és elvégezték a raktárunkban lévő áruk ellenőrzését, és megerősítették, hogy minden szabványos működési folyamatot betartottak” – fogalmaztak közleményükben.