ma 2024.10.7 12:04
Olvasási idő 0:53
Maier Péter

LeBron James és fia, Bronny sporttörténelmet írt az NBA-ben

SPORT KOSÁRLABDA LEBRON JAMES LOS ANGELES LAKERS NBA

Korábban még sosem fordult elő olyan, hogy egy NBA-meccsen egy csapatban játszott apa és fia, LeBron és Bronny James azonban az előszezonban ezt is összehozta.

LeBron James és Bronny James lettek az első apa-fia duó, akik egyszerre egy NBA-csapatban kosaraztak a pályán. A páros a Los Angeles Lakers Phoenix Suns elleni felkészülési mérkőzésén írt történelmet.

Bronny a 20. születésnapján, a második negyedben lépett pályára a Suns elleni, 118-114-re elveszített mérkőzésen. Korábban még soha nem játszott apa és fia egyszerre bármilyen NBA-meccsen, az előszezont is beleértve.

„Hű, ez szürreális volt” – írta LeBron az X-en a mérkőzést követően.

„Kijöttünk az időkérés után, és ott álltunk egymás mellett. Ránéztem. Olyan volt, mintha a Mátrixban lennék, vagy ilyesmi. Egyszerűen nem éreztem valóságosnak. de jó volt átélni ezeket a pillanatokat” – fogalmazott a 39 éves kosaraslegenda az újságíróknak.

LeBron 19 pontot szerzett az estén, négy assziszt és öt lepattanó mellett. Bronny 13 perc alatt pont nélkül maradt, két lepattanóval és négy eladott labdával zárt. Bronny a Dél-kaliforniai Egyetemről, második körös draftoltként került a Lakershez júniusban.

Kiemelt tartalom
NBA All Star-gála a kezdetektől napjainkig: bemutatjuk a legfelkapottabb kosárlabda-cirkusz történetét NBA All Star-gála a kezdetektől napjainkig: bemutatjuk a legfelkapottabb kosárlabda-cirkusz történetét 2024.2.18 9:32

A 39 éves LeBron történelmi pontrekorder az észak-amerikai profi kosárligában, és négyszeres NBA-győztes. A veterán a 22. szezonját tapossa az NBA-ben, fia érkezését követően új, kétéves szerződést írt alá a Lakersszel.

A 2024-25-ös NBA-szezon október 22-én kezdődik, a Lakers a Minnesota Timberwolves ellen lép majd pályára az első fordulóban.

Bronny James és LeBron James első közös meccsükön
Bronny James és LeBron James első közös meccsükön Forrás Katelyn Mulcahy/Getty Images