2024.7.4 11:41
Olvasási idő 0:56
Masszi-Rigó Csilla

LeBron James még két évre írt alá a Lakersszel, három rekordot is megdönthet a kosárlegenda

SPORT KOSÁRLABDA LEBRON JAMES NBA

LeBron James két évvel meghosszabbította szerződését a Los Angeles Lakersszel, ezzel ő lehet minden idők legtöbbet kereső játékosa, jövőre pedig saját fiával, Bronny Jamesszel is egy pályán játszhat.

Lebron James két évvel meghosszabbította szerződését az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakersszel, így a következő szezontól együtt játszhat fiával, az amatőr játékosbörzén kiválasztott 19 éves Bronnyval, évente pedig 50 millió dollárt kereshet. 

LeBron James marad a Lakersnél
LeBron James Forrás Jonathan Bachman/Getty Images


Az AP hírügynökségnek szerdán árulta el egy neve elhallgatását kérő bennfentes, hogy a 39 éves sztár úgy állapodott meg a kaliforniai klubbal, hogy a második éve opcionális és akár jövő nyáron ismét szabadügynökké válhat.

Az anyagiakat tekintve az ESPN úgy tudja, hogy James nem a maximálisan neki adható fizetésért írt alá, de az éves bére így is 50 millió dollár körül lesz, ez pedig azt jelenti, hogy a kosárlabda-játékos jövőre átlépheti a pályán megkeresett 500 millió dolláros határt, ennyi pénzt pedig korábban egyetlen játékos sem szerzett.

És nem ez az egyetlen rekord, LeBron James ugyanis karrierje 22. NBA-szezonját kezdi majd meg, ennyi ideig pedig csak egyetlen játékos, Vince Carter játszott a ligában.

Egy csapatban Bronny és LeBron James

LeBron James idén lesz 40 éves, és még mindig a liga történetének egyik legjobb kosárlabdázójaként tartják számon. Jelenleg ő az egyetlen játékos, aki elérte a 40 000 pontot.

Kiemelt tartalom
NBA All Star-gála a kezdetektől napjainkig: bemutatjuk a legfelkapottabb kosárlabda-cirkusz történetét NBA All Star-gála a kezdetektől napjainkig: bemutatjuk a legfelkapottabb kosárlabda-cirkusz történetét 2024.2.18 9:32

Fiát, a 19 éves Bronny Jamest idén beválogatták az NBA Drafton, játékjogát pedig a Los Angeles Lakers szerezte meg, így a jövőben – a történelem során először – egyszerre, egy csapatban léphet pályára apa és fia.

Bronny James egy pályán játszhat apjával. Forrás Skynews

LeBron James egyébként szerepelni fog a párizsi olimpián is, az erre való felkészülést ezen a héten kezdi meg Las Vegasban az amerikai válogatott.