2024.6.28 12:07
Olvasási idő 0:51
Krajnyák Petra

Az NBA történetében először játszhat egy csapatban apa és fia

SPORT KOSÁRLABDA LEBRON JAMES NBA

A Los Angeles Lakers draftolta a négyszeres bajnok LeBron James fiát, Bronny Jamest.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban kezdődött meg az NBA játékosbörzéje, és a második napot kifejezetten nagy izgalom övezte, hiszen mindenki azt találgatta, melyik csapat csaphat le a 19 éves Bronny Jamesre.

Végül az apját, LeDron Jamest is foglalkoztató Los Angeles Lakers a draft 55. helyén választotta a csapatába a fiatalabb Jamest, ezzel összehozva az NBA történelmének első apa-fia párosát.

Azonban a draft előtt a liga alkalmassági bizottságának is ki kellett vizsgálnia, illetve jóvá kellett hagynia a kosaras egészségügyi állapotát, mielőtt részt vehetett volna az edzéseken és a draftválasztáson. Ugyanis a fiatalabbik James tavaly nyáron edzés közben szívrohamot kapott, és egy veleszületett szívhiba miatt műtéten kellett átesnie, ami után öt hónapig nem játszhatott.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

👑 (@kingjames) által megosztott bejegyzés

Természetesen korántsem újdonság, hogy egy sztárkosárlabdázó fia az apja nyomdokaiba lép, hiszen Kobe Bryant, Stephen Curry, Tim Hardaway Jr. és Scottie Pippen Jr. is épp így tettek. Azonban most fordult elő először, hogy apa és fia egyszerre tartózkodjanak a ligában, ráadásul ugyanabban a csapatban.

Kiemelt tartalom
NBA All Star-gála a kezdetektől napjainkig: bemutatjuk a legfelkapottabb kosárlabda-cirkusz történetét NBA All Star-gála a kezdetektől napjainkig: bemutatjuk a legfelkapottabb kosárlabda-cirkusz történetét 2024.2.18 9:32

Bronny James – aki mindössze egy évet töltött a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Trojans csapatában – igencsak korán csatlakozott az NBA-drafthoz, és már ennek bejelentésekor pedzegették, hogy még aktív édesapjával szeretne együtt kosarazni.

A legenda LeBron korábban többször is beszélt arról, hogy addig szeretné húzni a karrierjét, hogy még együtt játszhasson Bronnyval, és ahhoz a csapathoz igazol majd, amelyik a fiát megszerzi.