2024.4.8 10:35
Olvasási idő 0:55
Maier Péter

Eljött az idő: LeBron James legidősebb fia, Bronny csatlakozik a 2024-es NBA-drafthoz

SPORT KOSÁRLABDA LEBRON JAMES NBA

Van esély rá, hogy apa és fia egy csapatban kosárlabdázzon.

Bronny James, a legendás LeBron James legidősebb fia hivatalosan is bejelentette, hogy részt vesz a 2024-es NBA-drafton, tehát azon az eseményen, amelyen az észak-amerikai profi kosárliga csapatai az újonc játékosok közül választanak.

A mindössze 19 éves játékos, aki a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Trojans csapatában kosarazott, a közösségi médiában tette közzé, hogy megtartja főiskolai játékjogát, és belép az NCAA átigazolási portáljára.

Hullámvölgyekkel teli évem volt, de mindez hozzájárult ahhoz, hogy emberként, diákként és sportolóként is fejlődjek

– írta James, majd szívből jövő köszönetet mondott a USC-nek, a családjának, a barátainak, az orvosoknak, a sportedzőknek és a szurkolóknak a támogatásukért.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

@bronny által megosztott bejegyzés

Bronny James tavaly nyáron edzés közben szívrohamot kapott, és egy veleszületett szívhiba miatt műtéten kellett átesnie, ami után öt hónapig nem játszhatott. Az ESPN értesülései szerint a liga alkalmassági bizottságának ki kell vizsgálnia, illetve jóvá kell hagynia a kosaras egészségügyi állapotát, mielőtt részt vehetne az edzéseken és a draftválasztáson. 

Bronny James, aki mindössze egy évet töltött az egyetemi kosárlabdában, igencsak korán csatlakozik az NBA-drafthoz, ebben benne lehet az is, hogy még aktív édesapjával szeretne együtt kosarazni.

A legenda LeBron többször is beszélt már arról, hogy addig szeretné húzni a karrierjét, hogy még együtt játszhasson Bronnyval, és ahhoz a csapathoz igazol majd, amelyik a fiát megszerzi. A kosárlabda rajongói és szakértői azóta egyaránt azt találgatják, hogyan kell felépíteni a Lakersnek a draftstratégiáját, hogy bebiztosítsa a tizenéves játékos leigazolását.