ma 2024.9.16 11:07
Olvasási idő 0:42
Maier Péter

Több budapesti szórakozóhely is ideiglenesen bezár az árvízhelyzet miatt

KÖZÉLET A38 BUDAPEST PONTOON

Határozatlan ideig több budapesti szórakozóhely, köztük a Pontoon és az A38 is kénytelen bezárni kapuit.

Hétfő délelőtt több budapesti szórakozóhely is bejelentette a közösségi médiában, hogy ideiglenesen nem tud vendégeket fogadni az árvízhelyzet miatt. 

A Duna partján fekvő helyek kénytelenek bezárni, így a Lánchídnál található Pontoon is, ahol már a hétvégén is le kellett fújni koncerteket az időjárás miatt. A hely szervezői azt írják, amint tudnak, „visszatérnek a rendes kerékvágásba“.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Pontoon (@pontoon_budapest) által megosztott bejegyzés

Hasonlóképpen kénytelen eljárni az A38 csapata is, akik Facebook-posztjukban úgy fogalmaztak, folyamatosan figyelik az előrejelzéseket, és ennek megfelelően az árvíz tetőzésének ideje alatt érintett programok pontos megtartásáról tájékoztatást adnak a vonatkozó Facebook eseményekben.

A nagyobb Duna-parti szórakozóhelyek közül egyelőre a Dürer Kert maradt, amely cikkünk írásáig nem jelentett be ideiglenes bezárást. Az újpesti Kabin a múlt hét második felében már zárva tartott, három napja arról posztoltak, hogy hétfőn újra kinyitnak, azóta nem közöltek friss információkat. Átmenetileg bezárva tartanak a népszigeti Wasser és Szitakötő vendéglők is, ahogy ki kellett pucolni a Római-partot is: a Fellini azt közölte, hogy gyorsan pakolnak és zárnak, és csak áprilisban nyitnak újra.

Az időjárási előrejelzések szerint egyelőre marad a csapadékos idő.