2024.9.16 10:26
Olvasási idő 0:44
Maier Péter

Több mint 600 ereklyével nyílik Tim Burton tematikájú kiállítás egy londoni múzeumban

DESIGN FILMEK JENNA ORTEGA TIM BURTON WEDNESDAY

Jenna Ortega Wednesday-ruháját is meg lehet majd nézni a "Tim Burton világa" című kiállításon.

Tim Burton öröksége kerül fókuszba a londoni Design Museum októberben nyíló kiállításán.

A Tim Burton világa című tárlat – amely a világ több pontján is látható volt már – október 25-én érkezik a brit fővárosba, és a filmrendező egyedi esztétikájának fejlődéstörténetét mutatja be, valamint a látogatók közelebbről is megismerhetik Burton gyakorlatias és látványközpontú alkotói megközelítését.

A kiállításon több mint 600 ereklyét mutatnak majd meg, amelyek a Burton-életmű filmjeihez kapcsolódnak, köztük több száz expresszionista vázlatot és rajzot, kellékeket, díszletterveket és jelmezeket a legikonikusabb alkotásokból: látható lesz Michelle Pfeiffer Macskanő-jelmeze az 1992-es Batman visszatérből, illetve Christina Ricci fekete-fehér csíkos ruhája is az 1999-es Az Álmosvölgy legendájából.

Sőt, ez lesz az első nyilvános kiállítása annak a fekete ruhakölteménynek, amit Jenna Ortega Wednesday Addamseként viselt Tim Burton Netflix-sorozatának elhíresült táncjelenetében, de a történetből ismert iskolai egyenruha és az eredeti karakterkoncepciós rajzok is ki lesznek állítva.

A kiállításhoz kapcsolódóan egy új könyv is megjelenik, amely Burton filmes projektjei és a dizájn világa közötti kapcsolatot vizsgálja. A kötet egy exkluzív interjút is tartalmaz a rendezővel.

A Tim Burton világa című kiállítás október 25. és április 21. között lesz látható a londoni Design Museumban.