2024.9.14 10:15
Olvasási idő 0:56
Szécsi Krisztián

Női álnéven ad ki krimit Gyurcsány Ferenc

KÖZÉLET GYURCSÁNY FERENC KÖNYV POLITIKA

A DK elnökét mindig is kikapcsolta az írás, a hamarosan megjelenő regényébe is csak magán passzióból kezdett bele. Ám saját bevallása szerint egy ismert magyar író azt mondta az első fejezetről, hogy nem is olyan rossz.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és frakcióvezetője női álnéven, Kate Varghaként írt egy krimit. A politikus nem először kóstol bele a magyarországi könyvkiadásba, hiszen jelent már meg receptes könyve, elmélkedéseinek gyűjteménye és több interjús kötete is. 

Írtam egy regényt, és bár tudom, hogy elég nagyképűen hangzik, mégis mondom, szerintem egészen jót:)) Na jó, akik eddig olvasták, család, barátok, a kiadó emberei, ők is ezt mondják

– Gyurcsány legutóbbi Facebook-bejegyzésében elárulta, hogy számára az írás jelenti a kikapcsolódást, mivel nem jár el „bulizni“. A kereszt halála című regényének első fejezetét teljesen ad hoc írta meg, majd azt elküldte „egy jól ismert és elismert írónak“, akinek tetszett, és aki ellátta pár tanáccsal.

Első ránézésre a Kereszt halála egy krimi. Hogy miről szól? Ha egy mondatban kell összefoglalnom, akkor azt mondom, hogy egy életveszélyesen megsebesített kislány támadójának felkutatásáról és a gyilkossági kísérlet mögötti történet kibogozásáról. De a könyv, reményeim szerint, több ennél. Nagy tempójú, kacskaringós utazás az örök dilemmák világában: szerelem, bosszú, család, hit és nem folytatom. A mese középpontjában látszólag egy bűncselekmény van, de csak látszólag. De nem spoilerezek, inkább olvassák el a könyvet. Imádni fogják. Két hét múlva a boltokban lesz.

– Gyurcsány édesanyja nevéből képzett írói nevet használ, így szeretne előtte tisztelegni Kate Varghaként, ám, amint a boltok polcaira kerül a regény, a politikus nem hiszi, hogy egyhamar új regénybe vágna bele – se ő, se Kate. A kereszt halála a T&T Beruházási Tanácsadó Kft. gondozásában jelenik meg.