2024.9.11 12:53
Olvasási idő 1:06
Szécsi Krisztián

Egy féltékeny szerető fedhette fel, hogy Bese Gergő melegorgiákra jár

KÖZÉLET BESE GERGŐ DUNAVECSE EGYHÁZ HOMOSZEXUALITÁS MAGYARORSZÁG

A Telex informátorai szerint Bese Gergő feltételezett férfi szeretője féltékenységből szivárogtathatta ki, hogy a dunavecsei plébános melegpartikra járt, miután felismerte őt az egyik kompromittáló videóban.

Egy féltékeny szerető buktathatta le Bese Gergőt, a papi szolgálata alól felfüggesztett dunavecsei plébánost, akiről múlt héten derült ki, hogy miközben az LMBTQ-közösség ellen hangolt, ő maga melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal  – írja egymástól független forrásaira hivatkozva a Telex.

Az expapot ismerő informátorok szerint a botrányt nem az egyház tisztulni vágyása vagy a kormányzat ármánykodása, hanem egy féltékenységi ügy robbantotta ki. Bese titkos kapcsolatot ápolt egy kormányközeli újságnál megismert férfival, aki párkapcsolatként tekintett erre a viszonyra. Ezért is zaklathatta fel, amikor az egyik internetre felkerült videóban – karkötője alapján – felismerte Besét.

Erre egyébként Bayer Zsolt is utalt, amikor keddi Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: „Viszont elfeledkeztél egy apróságról  – állítják szem- és fültanúk –, mégpedig egy karkötőről, amit te viselsz, és amit -bennfentesek szerint- attól a »fiúdtól« kaptál, aki meglátta az ominózus filmeken azt a karkötőt, és összeomlott benne egy világ.“

Az ezt követő eseményekről a Telex két verziót hallott:

  • az első szerint Bese feltételezett szeretője annyira megbántódott, hogy másokkal is megosztotta, hogy a pap más, számára idegen férfiakkal szexel; 
  • a másik szerint azonban Bese szeretőjének egyik nőismerőse szivárogtatta ki ezt az információt, mert féltékeny volt a papra.

Az eset kapcsán az ügyet kirobbantó Válasz Online egy legfelsőbb kormányzati köröket is megjárt aktát is emlegetett, a Telex szerint: ha tényleg készült ilyen, annak forrása minden bizonnyal Bese szűk környezetéből került ki.

Kiemelt tartalom
Előkerültek Bese atya melegorgiás szexvideói, maga készíthette az őt lebuktató felvételeket Előkerültek Bese atya melegorgiás szexvideói, maga készíthette az őt lebuktató felvételeket 2024.9.9 10:27

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, Bese Gergő tudhatott arról, hogy felismerték az őt kompromittáló helyzetben ábrázoló felvételeken, ezért augusztus 26-án maga kereshette fel Bábel Balázst, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érsekét, aki letiltotta a médiaszereplésektől és pár napos lelki gyakorlatra, bűnbánatra küldte.

Bese Gergő a sajtóértesülések szerint azzal védekezett, hogy leitatták és elkábították, semmire nem emlékszik a vele történtekből.