2024.9.16 9:27
Olvasási idő 0:56
Maier Péter

Lövések dördültek Donald Trump közelében, merényletkísérletként kezelik az esetet

KÖZÉLET AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK DONALD TRUMP EGYESÜLT ÁLLAMOK MERÉNYLET

A volt elnököt védő titkosszolgálat emberei lövéseket adtak le, miután észrevettek egy fegyveres férfit a közelben.

Lövések dördültek el Donald Trump közelében vasárnap, mikor a volt amerikai elnök egy golfpályán tartózkodott Floridában – írja az MTI. Az exelnök védelméért felelős titkosszolgálat és Donald Trump kampánycsapata is azt közölte, hogy a politikus biztonságban van.

Később az is kiderült, hogy a volt elnököt védő titkosszolgálat emberei adtak le lövéseket a golfpálya közelében, ahol a jelenlegi republikánus elnökjelölt tartózkodott, miután a közelben, egy bozótos területen egy fegyveres férfit észleltek. A nyomozásban merényletkísérletként kezelik az ügyet a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) közlése szerint.

Az incidenst követően tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gyanúsított, Ryan Wesley Routh a fegyverét hátrahagyva autóval menekült el, a szomszédos Martin megye hatóságai fogták el később.

A helyi rendőség képviselője akkor azt közölte, hogy a gyanúsított őrizetbe vételekor nyugodtan viselkedett. A meneküléshez használt járműre egy szemtanú hívta fel a figyelmet, az autót később elektronikus rendszám-leolvasóval találták meg. Jelenleg őrizetben van a férfi.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire vagy képben az USA elnökeivel? REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire vagy képben az USA elnökeivel? 2024.8.10 9:27

A Palm Beach megyei rendőrség, az FBI, a titkosszolgálat és az ügyészség közös tájékoztatóján az is elhangzott, hogy a férfi 250-450 méterre volt a politikustól, aki a Trump International Golf Club területén golfozott.

A titkosszolgálat képviselője szerint a Trumpot érintő „fenyegetettségi szint magas“. A politikus jelenleg biztonságban van közeli otthonában, a Mar-a-Lago rezidenciában. A megyei rendőrhatóságot vezető Ric Bradshaw szerint a lakosságot nem fenyegeti veszély.

Donald Trump ellen legutóbb július 13-án kíséreltek meg merényletet, egy pennsylvaniai nagygyűlésén lőtt rá egy 20 éves férfi, Thomas Matthew Crooks. Trump a fülén könnyebb sebesülést szenvedett.