2024.7.26 11:57
Olvasási idő 1:08
Kovács M. Dávid

Öveket becsatolni: Michael Bay filmet készítene a Skibidi Toiletből

FILMEK + SOROZATOK FILMEK MICHAEL BAY SKIBIDI TOILET SOROZATOK

Garry Newman, a Skibidi-birodalom alapjául szolgáló játék alkotója azt mondja: még a micsodáját is levágja, ha ez a mozi tényleg megvalósul.

Napjaink egyik legismertebb akciófilmes rendezője, Michael Bay a Paramount Pictures egykori elnökével, Adam Goodmannel készítene mozifilmet és sorozatot az alfa generáció aktuális kedvenc netes őrületéből, a Skibidi Toilet című virális Youtube-sorozatból.

A két filmszakember közül erről Goodman beszélt nemrég a VarietyStrictly Business című podcastjében. „Jelenleg még csak tárgyalásban állunk, mind a televíziós, mind a filmes oldalon. Azért nem ez a legfontosabb dolog egyikünk életében sem“ – fogalmazott.

Goodman ugyanakkor azt is hozzátette, hogy Bay – aki korábban olyan címeket jegyzett, mint a Bad Boys, A szikla, az Armageddon, a Pearl Harbor, A sziget vagy a Transformers – jelenleg azon ügyködik, hogyan lehet a Skibidi Toilet disztópikus cselekményéből egy olyan világot építeni, ami akár a következő Transformers- vagy Marvel-univerzum is lehet.

A Skibidi Toilet egyébként egy machinima, azaz olyan animáció, ami egy játék grafikájával kelti életre a történetet, ebben az esetben a vécéből kikandikáló fejek és a kütyüfejű humanoidok ádáz küzdelmét. A videósorozat a Grúziában élő Alexej Geraszimov fejéből pattant ki: a youtuber mára több mint 43 millió feliratkozója van a DaFuq?!Boom! nevű csatornáján, amin már 75 felett jár a részek száma.

Hogy mennyire abszurd, ami a sorozattal történik, jól jelzi, hogy Garry Newman, a Skibidi-birodalom alapjául szolgáló játék (Garry's Mod) készítője a Goodman-interjú megjelenése után csak annyit írt az X-en: „Még a tökömet is levágom, ha ez a mozi tényleg megvalósul“.

A széria teljesen magával ragadta az alfa generációt (a 2010 után születettek), így világszerte magára vonta a médiaszakértők figyelmét is. A Business Insider szerint a Skibidi Toilet egy olyan generációs pillanat lehet az alfáknak, mint a Z generációnak a Harlem Shake vagy a Gangnam Style, amit akár évtizedek múlva is emlegethetnek.

 

Skibidi Toilet elképesztő sikeréről és a körülötte kialakuló morális pánikról részletesebben is olvashatsz ebben a cikkünkben:

Kiemelt tartalom
Vécéből kikandikáló emberek és kamerafejű humanoidok harca: miért lett ekkora siker a Skibidi Toilet? Vécéből kikandikáló emberek és kamerafejű humanoidok harca: miért lett ekkora siker a Skibidi Toilet? 2024.7.16 19:42