2024.9.6 15:35
Olvasási idő 0:29
Szöllősi Anna

Magyarországon is bemutatják a fiatal Donald Trumpról szóló filmet

FILMEK + SOROZATOK CANNES-I FILMFESZTIVÁL DONALD TRUMP ÉLETRAJZI FILM FILMEK MOZI

A Bosszúálló-filmekből ismert Sebastian Stan formálja meg a fiatal Donald Trumpot az idei cannes-i filmfesztiválon versenyző "The Apprentice – A Trump-sztori" című filmben, ami október végétől lesz látható a magyar mozikban.

Az Apprentice – A Trump-sztori Donald Trump üzleti karrierjének korai éveiben, a '70-es, '80-as években játszódik. Fókuszában az ingatlanügynök Trump és Roy Cohn ügyész kapcsolata áll, aki Joseph McCarthy szenátorral dolgozott együtt az ötvenes években, a kommunisták ellen folytatott hadjárata idején – derül ki a hazai forgalmazó, az ADS szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

A film a 2024-es cannes-i filmfesztválon mutatkozott be, az amerikai premierje októberben lesz. A produkció rendezője az iráni-dán Ali Abbasi (Szent pók, The Last of Us), írója Gabriel Sherman (A függetlenség napja: Feltámadás). A főszerepben a Bosszúálló-filmekből ismert Sebastian Stant láthatjuk, mellette Roy Cohn szerepében Jeremy Strong (Utódlás) tűnik fel, Trump feleségét Maria Bakalova (Borat utólagos mozifilm), apját pedig Martin Donovan (Tenet) alakítja.


Az Apprentice – A Trump-sztori várhatóan október 24-től lesz látható a hazai mozikban.