2024.8.31 11:24
Olvasási idő 0:58
Masszi-Rigó Csilla

10 év börtönt is kaphat a vádalkut kötő orvos, aki segítette Matthey Perryt ketaminhoz jutni a halála előtt

ÉLETMÓD BÖRTÖN DROG HALÁL KÁBÍTÓSZER MATTHEW PERRY

Tőle származhatott az a ketamin, amit halála előtt Perry asszisztense adott be a színésznek.

Elfogadta a vádalkult, így akár 10 év börtönbüntetésre is számíthat Mark Chavez, aki ketamint adhatott a tavaly októberben elhunyt Matthew Perrynek. Chavez a Los Angeles-i bíróságon pénteken vallotta bűnösnek magát terjesztésben való szövetkezés vádpontjában. A férfi elismerte, hogy ketamint adott el Dr. Salvador Placensianak, aki a kábítószert Kenny Iwamasának, Perry asszisztensének adta át. 

Iwamasa korábban elismerte, hogy ő volt az a személy, aki 2023. október 28-án beadta a halálos adag ketamint a Jóbarátok sztárjának.

Matthew Perry 2017-ben Forrás Frederick M. Brown/Getty Images

A bíró 50 ezer dolláros óvadék ellenében úgy döntött, Chavez szabadlábon védekezhet, ennek feltételeként azonban a férfinak orvosi engedélyét és útlevelét is vissza kellett adnia. Ügyvédje, Matt Binninger szerint Chavez hihetetlenül megbánta, amit tett, és „minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy helyrehozza a Perry halálához vezető hibát”. 

Kiemelt tartalom
Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete 2024.4.22 10:22

Matthey Perry éveken át úgynevezett ketamin-terápiával enyhítette depressziójának tüneteit, erről már 2022-es memoárjában is írt. A színész halálát a hatóságok szerint a ketamin akut hatásai okozták, amely fulladáshoz vezetett a férfi medencéjében. 

A rendőrség Perry ügyében korábban több embert is letartóztatott halált okozó ketamin terjesztésének, terjesztési szándékkal történő birtoklásának, valamint nyilvántartások megváltoztatásának  és meghamisításának vádjával, így egykori orvosát, Placensiát, asszisztensét Kenny Iwamasát, Erik Fleminget és a ketamin királynőjének kikiáltott Jasveen Shangát is. 

„A vádlottak kihasználták Perry úr függőségi problémáit, hogy meggazdagodjanak. Tudták, hogy amit tettek, az helytelen. Tudták, hogy amit tesznek, azzal nagy veszélyt jelentenek Perry úrra, mégis megtették. Végső soron a vádlottakat jobban érdekelte a Perry úrból származó haszon, mint az, hogy törődjenek a jólétével” – mondta el az ügyész a letartóztatásukat követő sajtótájékoztatón.