2024.9.2 14:53
Olvasási idő 4:13
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: tippek a csillagjegyed szerint, hogy jól induljon a tanév

Horoszkóp: tippek a csillagjegyed szerint, hogy jól induljon a tanév
Forrás Netflix / Sex Education
ÉLETMÓD HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP ISKOLA

Mutatjuk, mi az a kis apróság, ami sokat segíthet neked, hogy gördülékenyebben menjen a sulikezdés!

Kos

Kos Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Kosként kifejezetten izgalmas eseményként éled meg a sulikezdést, hiszen tiszta lappal indulhatsz és lehetőséged van a tavalyinál is jobb jegyeket szerezni. A kedvenc hónapod már csak amiatt is az augusztus, mert imádsz íróeszközöket és új tanszerekhez szükséges kiegészítőket vásárolni. Nincs is jobb, mint a színes kihúzók, zselés tollak és különböző mintájú füzetborítók közül válogatni. A legjobb, amit tehetsz, hogy beruházol egy határidőnaplóra, amelybe minden fontos dátumot, eseményt és gondolatot feljegyezhetsz, hiszen így egy helyen elérsz mindent, ami lényeges az iskolával kapcsolatban.

Bika

Bika Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Habár imádod a nyarat, az iskolakezdés nem a kedvenc időszakod, hiszen nehezen veszel búcsút a laza, lustálkodós napoknak. Talán néhány új ruha vagy kiegészítő segíthet feldobni a sulikezdést, hiszen egy-egy menő outfitben sokkal több kedved lesz bemenni az iskolába, mint egyébként. Jó tanács, hogy mindig több ébresztőt állíts be, hiszen nem vagy korán kelő típus, így kifejezetten hasznos lehet, ha nemcsak egy ébresztőre támaszkodsz. Figyelj arra, hogy összeszedetten kezdd az évet, hiszen utálod a káoszt és a kiszámíthatatlan napirendet.

Ikrek

Ikrek Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Talán kicsit nehezen kerülsz hangulatba, ha az iskolakezdésről van szó, éppen ezért is van szükséged némi ösztönzésre. Alapvetően materiális jegy vagy, emiatt fontosak számodra a külsőségek: ruházz be néhány olyan apró kiegészítőre, melyek egyértelműen feldobják a kedved még a számodra legunalmasabb tantárgyaknál is. Egy-egy csillogó kihúzó vagy illatos toll meghozhatja a kellő motivációt a sulihoz. Használd ki a széles érdeklődési köröd és olvass el néhány tantárgyhoz kapcsolódó könyvet, amelyek érdekelhetnek, így motiváltabb lehetsz a tanév elején. 

Rák

Rák Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Rendszerető típus vagy, aki nem bírja a káoszt és a hektikus napirendet. Éppen ezért jó, ha már az első napon összeállítod magadnak az órarended mellé a különórákat és az egyéb elfoglaltságaidat, hogy minél hamarabb ráhangolódj az időbeosztásodra, és hogy gyorsan kialakíthasd a számodra fontos kis rutinjaidat. Iktass be egy-egy teendő közé valami kikapcsolódó tevékenységet is, például 10 perc olvasást vagy rajzolást, kreatív írást, de bármi lehet, ami megnyugtató számodra. 

Oroszlán

Oroszlán Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Szereted, ha a figyelem középpontjában lehetsz és nincs ez másképp a sulikezdéskor sem. Alig várod, hogy mindenki rád figyeljen és rólad beszéljen. Egy új frizura vagy trendi kiegészítő biztosan a segítségedre lehet, ám igyekezz a külsőségek helyett inkább a tanulásra fókuszálni, hiszen mi lehet jobb annál, minthogy az intelligenciád miatt tűnsz ki a tömegből? Olvass könyveket, melyek a kedvenc tárgyadhoz kapcsolódnak, így sokkal jobban megérted majd az anyagot is. 

Szűz

Szűz Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Szereted az iskolakezdést, hiszen ilyenkor végre megmutathatod, hogy milyen keményen tudsz figyelni és tanulni. Nem szeretsz elkésni, ahogy a rossz jegyeket sem tolerálod. Alapvetően szűzként jó tanuló vagy és fontos számodra, hogy minél több energiát fektess a tanulmányaidba, így valójában nincs szükséged semmilyen tanácsra a tanulással kapcsolatban. Arra azonban érdemes odafigyelned, hogy igyekezz minél nyitottabb lenni az osztálytársaid felé és segíts nekik, ha úgy látod, valamiben elakadnak az anyaggal kapcsolatban. 

Mérleg

Mérleg Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Mérlegként számodra az iskolakezdés tökéletes alkalom arra, hogy minél többet lógj a barátaiddal és megtudd, hogy mi történt azokkal az osztálytársaiddal az elmúlt hónapokban, akikkel nem annyira tartottad a kapcsolatot. Te vagy az, aki elsőként megtud minden pletykát és hozzád fordulnak tanácsért is, így gyakorlatilag az iskolában mindenki kedvel. Amire érdemes figyelned, az a tanulás, hiszen könnyen elveszted a fonalat a tananyaggal kapcsolatban már az év elején. Ne hagyd, hogy lankadjon a figyelmed és igyekezz fenntartani a motivációd is, például szervezhetsz olyan programot, amikor a többiekkel közösen tanultok, ami számodra sokkal egyszerűbb, mintha egyedül kellene bemagolnod a leckét. 

Skorpió

Skorpió Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Mivel elszánt vagy, az iskolakezdéskor is általában igyekszel minél több energiát tenni a tanulásba és abba, hogy minden plusz feladatot elkészíts. Szereted rendszerezni a dolgaidat és kiemelt figyelmet fordítasz arra, hogy minden tantárgyhoz külön füzeted, tollad és kiegészítőid legyenek, például nem fogod ugyanazt a kihúzót használni a törikönyvedben, mint a földrajz füzetedben. Annak ellenére, hogy óriási lendülettel kezded az évet, általában már november környékén kifáradsz. Éppen ezért ne hajtsd túl magad az első hónapokban, helyette inkább következetesen és tudatosan oszd be az időd, amit tanulásra szánsz, hiszen így sokkal inkább megmarad a motivációd és elkerülöd a kiégést is. Hagyj magadnak időt pihenésre, hogy megfelelően regenerálódj a különböző órákra való felkészülések között. 

Nyilas

Nyilas Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Nem igazán szereted az iskolakezdést, hiszen a kötöttségek, a folyamatos koncentráció nem a kedvenc elfoglaltságod. Szabadon, a saját tempódban szeretsz haladni mindennel, nincs ez másképp a tanulással sem. Érdemes lehet megfontolnod, hogy nem egyedül, hanem az osztálytársaiddal közösen készültök fel a dolgozatokra és a felelésekre, így nem kell attól félned, hogy hamar elkalandozik a figyelmed a tanulnivalóról. Igyekezz nem csak arra a tantárgyra fókuszálni, amit igazán szeretsz, adj esélyt azoknak is, melyek nem annyira érdekelnek. 

Bak

Bak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Ambiciózus és eltökélt vagy, szereted a kihívásokat. Általában nem elégszel meg addig, míg minden tárgyból kiváló jegyet nem szerzel, ám ez sok áldozattal járhat, például kimaradsz a hétvégi bulikból vagy összejövetelekből. Ne légy magaddal túl szigorú, persze fontos a tanulás, de a mentális egészségedre is ugyanolyan nagy hangsúlyt kell fektetned, hiszen könnyen kiéghetsz. De akár az önértékelésedre is hatással lehet, ha túlságosan a jegyeid alapján határozod meg magad. Találj egy olyan kreatív hobbit, amellyel lekötöd az energiáidat és mégis kikapcsolja az agyadat. 

Vízöntő

Vízöntő Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Nem szereted, ha megmondják, miről hogyan kell gondolkodnod, ezért nem mindig szereted az iskolát, ám sokat segíthet a kedveden, ha felturbózod a ruhatárad vagy új kiegészítőket szerzel be, így nagyobb kedvvel emeled ki a tankönyvekben a fontos dolgokat vagy éppen többet jegyzetelsz a szuper tolladnak köszönhetően. Általában nincs szükséged túl sok erőlködésre ahhoz, hogy barátokat szerezz, ez most sem lesz másképp, hiszen az év első napjaiban organikusan megtalálod azokat az embereket, akikkel szívesen töltöd az időd. Igyekezz kicsit több energiát fektetni a tanulásba, szánj mindennap fél órát a leckékre és a tanulásra, amit tarts be szigorúan, így hamar rutinná válik és beépül a mindennapjaidba.

Halak

Halak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Nem szereted a változásokat az életedben, éppen ezért nem vagy annyira boldog, hogy a már megszokott mindennapjaidat felváltja egy teljesen új, ismeretlen napirend. Annak ellenére, hogy nem kell sok idő, hogy hozzászokj az új rutinodhoz, próbáld meg minél többet kihozni az órarendedből és a napjaidból, például szervezz suli után programokat a barátaiddal, melyeket hagyománnyá változtattok a tanév során. Nem szereted a rendszert, sokkal jobban érzed magad a káoszban, ám ez igencsak megnehezíti azt, hogy kellően felkészülj az órákra és megcsináld a házikat. Szerezz be egy határidőnaplót, amit mindig hordj magadnál, hiszen ebbe felírhatod a fontos dolgokat a sulival kapcsolatban. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!