Nyitóoldal

gasztro

Cikkek a témában
Legfrissebb
Legolvasottabb
3 darab 3 perces tésztaétel Béla Snackinggel (PIRÍTOTT TÉSZTÁTÓL A MAC & CHEESE-IG)🧀
Szponzorált tartalom
Ajánlott tartalom
3 darab 3 perces tésztaétel Béla Snackinggel (PIRÍTOTT TÉSZTÁTÓL A MAC & CHEESE-IG)🧀
2024.11.20 16:26
Szeretsz főzni, de soha nincs időd rá? A rohanós hétköznapokban legszívesebben csak 5 perc alatt összedobnál valamit? Van egy jó hírünk: Béla Snacking mutat három szupergyors, laktató receptet.
Ezek a világ legszörnyűbb piái
Ajánlott tartalom
Ezek a világ legszörnyűbb piái
2024.11.8 12:19
Mutatunk néhány alkoholos italt, amit jobb, ha messziről elkerülsz. A listára egy sör-vodka kombó, és Hemmingway kedvenc itala is felkerült – a magyar ember összeteheti a két kezét, hogy pálinkával áldotta meg a jóisten...
Kellemeset a hasznossal: ezek Budapest legvagányabb vásárcsarnokai
Ajánlott tartalom
Kellemeset a hasznossal: ezek Budapest legvagányabb vásárcsarnokai
2024.11.7 11:27
Amellett, hogy a vásárcsarnokokban jóval frissebb, finomabb, őstermelői élelmiszereket is beszerezhetünk, a piacozás hétvégi programnak sem utolsó. Összeszedtük, melyik budapesti piacokat érdemes csekkolni!
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire ismered az olasz tésztaféléket?
Ajánlott tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire ismered az olasz tésztaféléket?
2024.9.28 10:12
A magyar gasztronómiába átültetett receptek néha köszönöviszonyban sincsenek a olasz hagyományokkal, elég a sonkás-tejszínes carbonarára vagy a bolognaira gondolni, amit csak nálunk tálalnak spagettivel... Teszteld, te mennyire ismered az olasz tésztákat!
Reklámfogásnak szánt útikalauzból nívós elismerés: a Michelin-csillag története
Ajánlott tartalom
Reklámfogásnak szánt útikalauzból nívós elismerés: a Michelin-csillag története
2024.9.17 14:57
A Michelin-csillag az egyik legrangosabb kitüntetés, amelyet egy étterem kaphat, és sokkal szerényebb gyökerekkel rendelkezik, mint amivé mára kinőtte magát. És nem, a gumiabroncsgyártó céggel való névegyezés sem a véletlen műve.
KAJAKÓMA: Tako🌮 – A mexikói klasszikus magyarul szólal meg a szádban az Astorián
Ajánlott tartalom
KAJAKÓMA: Tako🌮 – A mexikói klasszikus magyarul szólal meg a szádban az Astorián
2024.9.1 9:05
A Tako étterem eleinte csak workshopként indult, májustól azonban állandó helyszínen várják a mexikói konyha szerelmeseit a Múzeum körúton.
Ezek a legnépszerűbb reggelik a világon
Ajánlott tartalom
Ezek a legnépszerűbb reggelik a világon
2024.8.18 9:05
„Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár és vacsorázz úgy, mint egy koldus!“ Cikkünkben összeszedtük, melyek a nap legfontosabb étkezésének slágerfogásai világszerte!
5 érdekesség, amit nem tudtál A mackó című sorozatról
5 érdekesség, amit nem tudtál A mackó című sorozatról
2024.7.10 12:16
Július közepén érkezik A mackó harmadik évada, mely az előzetes ígéretek szerint még feszültebb és izgalmasabb lesz Jeremy Allen White és Ayo Edebiri főszereplésével. Íme néhány érdekesség, amit lehet, eddig nem tudtál a sorozatról.
Bar Lola: Budapesten kaphatunk egy falatot egy már bezárt, de rajongott balatonfüredi étterem ízeiből
Ajánlott tartalom
Bar Lola: Budapesten kaphatunk egy falatot egy már bezárt, de rajongott balatonfüredi étterem ízeiből
2024.6.22 10:15
Balatonfüred sikeréttermének, az októberben bezárt Mór24-nek Budapestre költözött a lelke. A Bar Loláról Almási Edit és Albrecht Tamás mesélt nekünk, mi pedig azt is megmutatjuk, mit kóstolhat az, aki esténként a projektnek helyet adó Dorado felé jár.
Miért imádja mindenki a pholevest, amit még a nyári hőségben is érdemes elszürcsölni?
Ajánlott tartalom
Miért imádja mindenki a pholevest, amit még a nyári hőségben is érdemes elszürcsölni?
2024.6.20 18:33
Illatosra pirított csillagánizs és fahéj, frissen roppanós koriander és újhagyma, gőzölgő, selymes alaplé, pikáns fokhagymaszeletek, élénkítő lime, omlós húsok és színes garnélarákok: miért imádjuk ennyire a pholevest, és hol érdemes kipróbálni?
Brunch 101 – Kisokos kiváló fővárosi reggelizőkhöz, ha egy kiadós nyári brunch-ra vágysz
Ajánlott tartalom
Brunch 101 – Kisokos kiváló fővárosi reggelizőkhöz, ha egy kiadós nyári brunch-ra vágysz
2024.6.15 9:16
Cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb budapesti reggelizőket, ahol a teraszon sütkérezve vagy a nyári hőség elől a négy fal közé visszahúzódva is kiadósakat reggelizhetsz.
Egy izraeli cég olyan módszert fejlesztett ki, amivel a növényi sajtnak tényleg sajtíze lehet
Egy izraeli cég olyan módszert fejlesztett ki, amivel a növényi sajtnak tényleg sajtíze lehet
2024.6.11 15:39
A NewMoo technikája egyetlen kis összetevőben rejlik.
„Ahol a kollégákat tisztelet övezi, ott a vendégeket is” – interjú Wolfgang Puckkal és Byron Puckkal, a Spago étterem vezetőivel
Ajánlott tartalom
„Ahol a kollégákat tisztelet övezi, ott a vendégeket is” – interjú Wolfgang Puckkal és Byron Puckkal, a Spago étterem vezetőivel
2024.6.8 10:08
Wolfgang Puck korunk egyik legismertebb séfje, az Oscar-díjátadókon immáron csaknem 30 éve az ő ételei kerülnek a hírességek asztalára. 2021-ben Budapesten nyitott éttermet, amelyet ma már fiával közösen vezet.
Egész életünkben rosszul bontottuk a gumicukrot, de egy TikTok-videó leleplezte a legjobb megoldást
Egész életünkben rosszul bontottuk a gumicukrot, de egy TikTok-videó leleplezte a legjobb megoldást
2024.6.4 10:09
Ha elég ügyes az ember, még vissza is tudja zárni a csomagolást.
A Salt az év étterme, de az is kiderült, melyik a legjobb cukrászda és koktélbár
A Salt az év étterme, de az is kiderült, melyik a legjobb cukrászda és koktélbár
2024.6.4 8:50
Idén is átadták a Dining Guide Év Étterme gála díjait: az eseményen nemcsak a legjobb étterem kapott elismerést, számos bárt és vendéglátóhelyet, valamint a legjobb séfeket, cukrászokat, bartendereket és a legjobb ötleteket is díjazták.
Szoboszlai Dominik McDonald's-menüje körbejárja a teljes amerikai ízvilágot
Szoboszlai Dominik McDonald's-menüje körbejárja a teljes amerikai ízvilágot
2024.6.1 13:15
A Domi Mekis kedvence menü június 4-től érhető el a McDonald's éttermeiben.
Horoszkóp: milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Ajánlott tartalom
Horoszkóp: milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
2024.5.20 10:13
Egytálétel, köret vagy éppen valami szokatlan étel lennél? Mutatjuk!
Hódít a TikTokon a carnivore-étrend, a nyers húsos diéta, mely gyors fogyást ígér, de valójában orosz rulett az immunrendszerrel
Ajánlott tartalom
Hódít a TikTokon a carnivore-étrend, a nyers húsos diéta, mely gyors fogyást ígér, de valójában orosz rulett az immunrendszerrel
2024.5.11 9:43
Az elmúlt években a vegán influenszerek mellett megjelentek a carnivore-étrendet támogató véleményvezérek is, akik gyakran nyers tej és hús fogyasztására buzdítják követőiket. Utánajártunk, milyen előnyökkel és kockázatokkal jár a húsalapú diéta.
Két magyar srác a világra szabadította az italt, amitől alig fáj a másnap, és könnyen a házibulik egyik slágeritala lehet
Ajánlott tartalom
Két magyar srác a világra szabadította az italt, amitől alig fáj a másnap, és könnyen a házibulik egyik slágeritala lehet
2023.8.27 9:33
A Cseles felnőttszörp két összeszokott cimbora, Marton Bálint és Varga Dávid találmánya, ami a "Cápák között" című műsorban való szereplése után több magyar fesztiválra is eljutott, de már számos budapesti és vidéki szórakozóhelyen is kapható. Interjú.
KVÍZ: Melyik régióban termesztettek először hagymát, és a kenyér tényleg magyar? Teszteld, mennyire vagy képben a gasztrotörivel!
Ajánlott tartalom
KVÍZ: Melyik régióban termesztettek először hagymát, és a kenyér tényleg magyar? Teszteld, mennyire vagy képben a gasztrotörivel!
2024.3.23 9:15
A mai globalizált világban ezerféle egzotikus termék található a boltokban, mindent természetesnek, azonnal elérhetőnek veszünk. Talán bele sem gondolunk abba, hogy még az olyan alapvető élelmiszerek, mint a liszt, vaj vagy rizs sem voltak mindig velünk.
Hogyan főztek nagyanyáink a gulyáskommunizmusban? – Így lett 100 év alatt ínségből majdnem bőség Magyarországon
Ajánlott tartalom
Hogyan főztek nagyanyáink a gulyáskommunizmusban? – Így lett 100 év alatt ínségből majdnem bőség Magyarországon
2023.10.29 6:12
Az, hogyan étkezünk és mit fogyasztunk, messze túlmutat azon, hogy éppen mit szeretünk enni és mit tudunk elkészíteni. Cikkünkben bemutatjuk, milyen társadalmi hatások befolyásolták az előző generációk általunk is megörökölt gasztronómiai szokásait.
Egy hónapnyi húsmentesség gyomorgörcs és idegbaj nélkül: Itt a Veganuár, elmondjuk, miért érdemes kipróbálnod
Ajánlott tartalom
Egy hónapnyi húsmentesség gyomorgörcs és idegbaj nélkül: Itt a Veganuár, elmondjuk, miért érdemes kipróbálnod
2024.1.13 13:51
Szerencsére az este hat óra után elfogyasztott kalóriák nem triplázódnak meg mágikus módon, és rakódnak le toka formájában, és a növényi alapú étkezés sem naptári hónapokhoz kötött. Ellenben tökéletes lehetőség zöldség-gyümölcs fogyasztásunk növelésére.
Ezek a legnépszerűbb reggelik a világon
Ajánlott tartalom
Ezek a legnépszerűbb reggelik a világon
2024.8.18 9:05
„Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár és vacsorázz úgy, mint egy koldus!“ Cikkünkben összeszedtük, melyek a nap legfontosabb étkezésének slágerfogásai világszerte!
REFRESHER KVÍZ: Te tudod, mennyibe kerül 10 darab tojás vagy egy kiló kenyér? Teszteld magad!
Ajánlott tartalom
REFRESHER KVÍZ: Te tudod, mennyibe kerül 10 darab tojás vagy egy kiló kenyér? Teszteld magad!
2024.5.5 9:21
Nehéz elképzelni, hogy valakit nem sújt az inflációs szorongás, tekintve, hogy 2023-ban 25,9 százalékos volt az élelmiszerek áremelkedése. Kvízünkből megtudhatod, felocsúdtál-e már abból, hogy kétszer annyiba kerül a kenyér, vagy még mindig 2016-ban élsz!
Hódít a TikTokon a carnivore-étrend, a nyers húsos diéta, mely gyors fogyást ígér, de valójában orosz rulett az immunrendszerrel
Ajánlott tartalom
Hódít a TikTokon a carnivore-étrend, a nyers húsos diéta, mely gyors fogyást ígér, de valójában orosz rulett az immunrendszerrel
2024.5.11 9:43
Az elmúlt években a vegán influenszerek mellett megjelentek a carnivore-étrendet támogató véleményvezérek is, akik gyakran nyers tej és hús fogyasztására buzdítják követőiket. Utánajártunk, milyen előnyökkel és kockázatokkal jár a húsalapú diéta.
KAJAKÓMA: Tako🌮 – A mexikói klasszikus magyarul szólal meg a szádban az Astorián
Ajánlott tartalom
KAJAKÓMA: Tako🌮 – A mexikói klasszikus magyarul szólal meg a szádban az Astorián
2024.9.1 9:05
A Tako étterem eleinte csak workshopként indult, májustól azonban állandó helyszínen várják a mexikói konyha szerelmeseit a Múzeum körúton.
5 érdekesség, amit nem tudtál A mackó című sorozatról
5 érdekesség, amit nem tudtál A mackó című sorozatról
2024.7.10 12:16
Július közepén érkezik A mackó harmadik évada, mely az előzetes ígéretek szerint még feszültebb és izgalmasabb lesz Jeremy Allen White és Ayo Edebiri főszereplésével. Íme néhány érdekesség, amit lehet, eddig nem tudtál a sorozatról.
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire ismered az olasz tésztaféléket?
Ajánlott tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire ismered az olasz tésztaféléket?
2024.9.28 10:12
A magyar gasztronómiába átültetett receptek néha köszönöviszonyban sincsenek a olasz hagyományokkal, elég a sonkás-tejszínes carbonarára vagy a bolognaira gondolni, amit csak nálunk tálalnak spagettivel... Teszteld, te mennyire ismered az olasz tésztákat!
Bécsben nyit üzletet Budapest egyik legnépszerűbb péksége
Bécsben nyit üzletet Budapest egyik legnépszerűbb péksége
2024.1.30 10:27
Dormán Péter és csapata a bécsi közönségnek is megmutatja, milyen az a croissant, amiért egész Budapest rajong.
Miért imádja mindenki a pholevest, amit még a nyári hőségben is érdemes elszürcsölni?
Ajánlott tartalom
Miért imádja mindenki a pholevest, amit még a nyári hőségben is érdemes elszürcsölni?
2024.6.20 18:33
Illatosra pirított csillagánizs és fahéj, frissen roppanós koriander és újhagyma, gőzölgő, selymes alaplé, pikáns fokhagymaszeletek, élénkítő lime, omlós húsok és színes garnélarákok: miért imádjuk ennyire a pholevest, és hol érdemes kipróbálni?
Ezek a világ legszörnyűbb piái
Ajánlott tartalom
Ezek a világ legszörnyűbb piái
2024.11.8 12:19
Mutatunk néhány alkoholos italt, amit jobb, ha messziről elkerülsz. A listára egy sör-vodka kombó, és Hemmingway kedvenc itala is felkerült – a magyar ember összeteheti a két kezét, hogy pálinkával áldotta meg a jóisten...
KAJAKÓMA: Dorado🌞 – Speciality kávézóból a natúr borok Eldorádója
Ajánlott tartalom
KAJAKÓMA: Dorado🌞 – Speciality kávézóból a natúr borok Eldorádója
2024.4.13 10:24
A Klauzál téren már hatodik éve várja a betérő vendégeket a spanyol-magyar tengelyen mozgó Dorado Café, ami az elmúlt években nagyot nyitott a natúr borok világa felé.
Kellemeset a hasznossal: ezek Budapest legvagányabb vásárcsarnokai
Ajánlott tartalom
Kellemeset a hasznossal: ezek Budapest legvagányabb vásárcsarnokai
2024.11.7 11:27
Amellett, hogy a vásárcsarnokokban jóval frissebb, finomabb, őstermelői élelmiszereket is beszerezhetünk, a piacozás hétvégi programnak sem utolsó. Összeszedtük, melyik budapesti piacokat érdemes csekkolni!
Rakott krumpli, felpimpelt kókuszkocka és gyömbéres sör: spéci menüsorral rukkolt elő a Carson Coma
Rakott krumpli, felpimpelt kókuszkocka és gyömbéres sör: spéci menüsorral rukkolt elő a Carson Coma
2023.7.24 12:37
Júliusban napjaink egyik legnépszerűbb zenekara, a Carson Coma egy, a gyerekkori ízek emlékével, valamint a modern konyhatechnológiákkal bátran összekacsintó, igazán nyárias ételsorral rúgja rá az ajtót a fesztiválszezonra!
Szélhámos a Burger King, állítják az éhesen maradt vásárlók
Szélhámos a Burger King, állítják az éhesen maradt vásárlók
2023.8.30 14:02
Van amikor a méret a lényeg.
„Lehet egy ilyen országban úgy punknak lenni, hogy közben vállalkozó maradsz?” – interjú Tenner Benivel, a Konyhakör alapítójával
Ajánlott tartalom
„Lehet egy ilyen országban úgy punknak lenni, hogy közben vállalkozó maradsz?” – interjú Tenner Benivel, a Konyhakör alapítójával
2024.3.2 9:41
Tíz év és megannyi különleges vacsora után véget ért a Konyhakör, Tenner Beni projektje, de mi lesz ezután, és hogyan sikerült olyan helyekre vacsorát szervezni, mint a Kelenföldi hőerűmű vagy a régi ferihegyi repülőtér?