2023.7.24 12:37
Olvasási idő 1:48
Szöllősi Anna

Rakott krumpli, felpimpelt kókuszkocka és gyömbéres sör: spéci menüsorral rukkolt elő a Carson Coma

GASZTRO CARSON COMA GASZTRO

Júliusban napjaink egyik legnépszerűbb zenekara, a Carson Coma egy, a gyerekkori ízek emlékével, valamint a modern konyhatechnológiákkal bátran összekacsintó, igazán nyárias ételsorral rúgja rá az ajtót a fesztiválszezonra!

Az elmúlt pár hónapban olyan egymástól műfajban eltérő előadók dolgoztak együtt Piszkor Norbert executive cheffel annak tematikus séfajánlatain, mint Beton.Hofi, a Fish!-frontembere, a Bohemian Betyars vagy az Irie Maffia alapító párosa, Élő Márton, most pedig a Carson Comán a sor. MADHOUSE Budapest Craft Beer Bar & Bistro csapata számára fontosak a szokatlan, újszerű megoldások, ennek tudatában pedig csak idő kérdése volt, hogy egymásra találjanak Magyarország egyik legsokoldalúbb együttesével, az eddigi négy albuma során a retró-esztráddaloktól a sikálós garázsrockig magát szinte minden stílusban kipróbáló Carson Comával. Fekete Giorgioék pedig a konyhába beszabadulva olyan klasszikusokat kértek Norbitól, amelyekre mindannyian nosztalgikus érzésekkel gondolunk vissza.

Ilyen például a rakott krumpli, amiből nem hiányozhat belőle a mangalicakolbász, illetve a háztáji tojás sem. Ahogy a harcsapaprikás sem lenne az igazi túrós csusza nélkül, amit Norbi guancialével, vagyis érlelt toszkán tokaszalonnával, a tapolcai halgazdaságból érkező harcsapofával, valamint a MadX spontán erjesztésű, répával főzött savanyú sörével, a Carrot Charmerrel tett teljessé.

Giorgio olasz gyökerei miatt pedig a bolognai spagetti sem maradhatott le a menüről, és úgy készül, ahogy mindenki igazán szereti: napérlelte paradicsomokkal, darált marha- és sertéshússal, a tetején Grana Padano-sajtszórással.

Bolognai Spaghetti Forrás MADHOUSE

Abban a Carson Coma és a MADHOUSE csapata is egyetértett, hogy egy ilyen menüsor desszertje kizárólag a kókuszkocka lehet, csak éppen egy Norbira jellemző csavarral. A kókuszfagylalttal érkező édességhez ugyanis főzött egy stout-alapú krémet, ami kellemesen rumos-eszpresszós ízjegyeivel úgy mutatja meg mindenki kedvencének egy teljesen új arcát, hogy közben az megmarad sokak kedvenc süteményének is. Valahogy úgy, ahogy az együttes sem értelmezte újra a nyolcvanas évek táncdalait, csak a mai viszonyokhoz igazította azt. Így tett a MADHOUSE csapata a Sex on the beach-csel is, amihez 1Csepp pálinka, yuzu és komló kerül pluszba, hogy igazán különleges legyen a már régről jól ismert koktél.

Kiemelt tartalom
5 érdekesség, amit nem tudtál A mackó című sorozatról 5 érdekesség, amit nem tudtál A mackó című sorozatról 3 nappal ezelőtt

Apropó, nyolcvanas évek: az összhatást fokozandó, étlap helyett a már említett aranykor háziasszonyainak legnagyobb kincsének, a planéta kártyagyűjteménynek egy “MADHOUSE-osított” változatát kapják majd kézhez a betérő vendégek, akik így tényleg úgy érezhetik majd magukat, mintha a Kék Hullám Kempingben ültek volna asztalhoz, közvetlenül egy kiadós balatoni strandolás után.

De persze nincs vízparti kikapcsolódás sör nélkül, szóval valószínűleg mindenkiben felmerült a kérdés: “mit iszik emellé a zenekar?” Természetesen a Mad Scientisttel kollaborációban főzött Fantomrezgést!

A különleges név nem véletlen, hiszen a közös sör a banda új lemezének egyik száma után kapta nevét.

Fantomrezgés sör Forrás MADHOUSE

Amit pedig tudni érdemes róla, hogy egy gyömbérrel, citromnáddal és kardamommal lefőzött helles, ami egyszerre kellemesen száraz, izgalmasan fűszeres és még a legnagyobb melegben is frissítő. Ráadásul az eladásából befolyt összeg egy részét az Egy Sima Egy Fordított - Egyesület az Inklúzióért kapja, amelynek célja, hogy segítsék a fogyatékossággal élő gyerekek, fiatalok és családjaik mozgását a szociális térben. A séfmenü kipróbálásával pedig a Lépjünk, hogy léphesseneket támogathatod, amely szervezet küldetése az országban élő központi idegrendszeri sérült gyermekeket nevelő családok támogatása.