Búcsút mondhatunk a helyben sütött kebabnak, kürtőskalácsnak és a friss rántott húsos szenyának a budapesti aluljárókban.
Megtiltották a helyben sütést a budapesti aluljárókban – a Blikk ezzel kapcsolatos értesüléseit a Főpolgármesteri Hivatal is megerősítette. A lap szerint a döntést azzal magyarázzák, hogy az aluljárókban kialakított büfék és pavilonok „közmű-kiépítettségük és kialakításuk miatt” nem alkalmasak erre. A helyben sütés egyrészt a szag miatt tarthatatlan, de az is problémát jelent, hogy a zsírgőz kicsapódik a szellőzőcsatornában, és annak tisztítása nehezen megoldható. Mindemellett a használt olaj és a zsír sok esetben abba a csatornarendszerbe kerül, ami nem erre szolgál, hanem az esővíz elvezetésére.
„Az összes aluljáróban nem támogatott tevékenységi kör a helyben sütés 2025. január 1-jétől” – mondta a Blikknek az önkormányzat, amiről elvileg időben tájékoztatták az érintetteket. A főváros szerint, bár változik a profil, szűkül a választék, a pavilonok bérlete nem csökken ezzel arányosan, mert a területhasználati díjat mindig is egységesen, a tevékenységi körtől függetlenül határozták meg.

Búcsút mondhatunk tehát a frissen sült aluljárós kebabnak, kürtőskalácsnak és rántott húsos szendvicsnek. Ha van kedvetek, írjátok meg nekünk, mit tapasztaltatok, mi történt kedvenc aluljárós kajáldátokkal, és mit árulnak a frissen sültek helyett!