2024.5.20 10:13
Olvasási idő 4:43
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?

Horoszkóp: milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / Nikolett Szabo
ÉLETMÓD GASZTRO HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Egytálétel, köret vagy éppen valami szokatlan étel lennél? Mutatjuk!

Kos – Fűszeres csirkeszárny

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / Elena Noviello

Merész, őszinte, és bátor tulajdonságaidról vagy híres kosként, emiatt passzol hozzád ez a klasszikus kaja, amivel gyakorlatilag sosem lehet mellélőni. Ha rendelsz egy kosárral, akkor biztos lehetsz benne, hogy semmi meglepetés nem érhet. Egy igazi energiabomba, ami úgy, mint a személyiséged, minden falattal egyre ízletesebb és csípősebb lesz. Kosként nincsenek hátsó szándékaid, mindig megmondod, ha valami zavar és sosem beszélsz mellé, talán emiatt sem kedveled annyira a túlságosan gazdag ízvilágú ételeket. Szereted a letisztult, egyszerű, és megbízható dolgokat és ételeket, éppen ezért kiváló választás számodra a csirkeszárny. 

Bika – Kovászos kenyér

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / fcafotodigital

Egyértelműen egy házi készítésű kenyér lennél a csillagjegyed alapján, hiszen sokszor nem könnyű melletted az élet, rengeteg rigolyával rendelkezel, amikkel néha kikészíted a környezeted, de ha egyszer megnyílsz valakinek, az biztos, hogy a legszerencsésebb személy lesz, hiszen rendkívül jó barát vagy. Éppen ezért tökéletes választás számodra a kovászos kenyér, mert annak ellenére, hogy nagyon melós az elkészítése és rengeteget kell foglalkozni magával a kovásszal is, ha megsült a kenyér, akkor tuti, hogy nincs annál finomabb egy pékségben sem. Ha beleteszed a megfelelő energiát az elkészítésébe, az eredmény önmagáért beszél.

Ikrek – Édes-savanyú stir fry

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / Maria Rueger

A stir fry egyfajta keverve pirítást jelent, főként az ázsiai konyhában fordul elő, és tökéletesen passzol hozzád, hiszen nagyon gyorsnak kell lenni ahhoz, hogy elérjük azt az állapotot, amikor még roppanósak, de már tökéletesen megpirultak a zöldségek. Dinamikus vagy és egy igazi energiabomba, aki képes egyszerre legalább százfelé figyelni, ahogy a kaja elkészítésénél is nagyon résen kell lenni, hiszen ha egy pillanatra is elbambul az ember, már kész is a baj. Az édes-savanyú stir fry eléggé illik hozzád, mivel Ikrekként gyakran több személyiséggel rendelkezel, hol egyik, hol pedig másik oldalad mutatod meg, attól függ, kiről van szó. Sosem tudsz igazán egy kategóriába esni, szereted, ha minden társaságban kedvelnek, könnyen asszimilálódsz szubkultúrákba, még akkor is, ha nem feltétlen vagy jártas az adott világban. 

Rák – Áfonyás muffin

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages

Alapvetően jó természettel rendelkezel, mindig segítesz a környezetednek és nem igazán lehet kihozni a sodrodból. Szereted az embereket, és imádod, ha zajlik az élet körülötted, emiatt pedig egyértelmű, hogy édesség lennél, mégpedig egy olyan klasszikus, amit nagyjából mindenki szeret. A muffin puhasága szimbolizálhatja az érzékenységedet is, hiszen annak ellenére, hogy nem vagy sértődős, nagyon könnyű a lelkivilágodba taposni egy rossz megjegyzéssel. Szeretsz mások kedvében járni és imádod a közös programokat, legyen szó családról vagy barátokról, ez az édesség pedig tökéletesen passzol minden összejövetelhez, legyen az piknik, szülinap, vagy egy hétköznap este.

Oroszlán – Sajtburger

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / Nikolett Szabo

Akár tetszik, akár nem, az tuti, hogy mindig te vagy a társaság középpontjában, mindenki veled szeretne beszélgetni, azok pedig, akik kevésbé ismernek, minél többet akarnak tudni rólad. Karizmatikus vagy, és vonzod az embereket magad köré, ezekkel a tulajdonságokkal pedig nem is lehetnél más, mint egy jó kis sajtburger. Mindenki szereti, mindig jól jön, és nincs olyan alkalom, amikor nem kér az ember egyet. Könnyed, de mégis laktató, és persze isteni finom. Egy házi készítésű burger pedig már önmagában egy főételnek számít, minden más csak köret lehet mellette. A filmtörténelemben is rengetegszer bukkan fel elő egy-egy sajtburger, nem véletlenül.

Szűz – Szusi

szusi Forrás GETTY IMAGES

A csillagjegyed alapján perfekcionista vagy, nehezen viselsz minden spontán dolgot, hiszen szeretsz előre tervezni és Isten ments, hogy valaha is felemás zoknit vegyél fel. Pedáns vagy, általában jól teljesítesz a suliban vagy munkában, ezért pedig egy olyan étel passzol hozzád, amit nem lehet csak úgy, mindenféle előkészület nélkül megcsinálni. A szusi is pont ilyen, hiszen rengeteg eszköz, tapasztalat és tudás kell ahhoz, hogy tényleg jó legyen a végeredmény. Mindegy, milyen étteremben vagy, az biztos, hogy a szusit mindig komolyan veszik, ahogy a tálalás is általában fontos része a dolognak.

Mérleg – Cupcake

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / Marina Diakonova

Elbűvölő vagy, értesz az emberekhez és minden konfliktusban te vagy az, aki igyekszik a arany középutat megtalálni és mielőbb nyugodtabb mederbe terelni egy heves vitát is. Szereted az embereket, kicsit meg is akarsz felelni a környezetednek, de közben nem veszed magad túl komolyan. Ami szuperül passzol hozzád, az nem más, mint a cupcake, hiszen amellett, hogy finom, egyszerűen elkészíthető, úgy díszíted, ahogy akarod. A gyönyörű, esztétikus cukormázak pedig tükrözik a stílusodat, ami általában letisztult, elegáns, kicsit bohém elemekkel átitatva. Szuper barát vagy, mindig lehet rád számítani, ahogy egy cupcake-kel sem lehet mellélőni, pláne, hogy nem nehéz elkészíteni. 

Skorpió – Lasagna

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / Luc Teboul

Persze, hogy lasagne lennél, hiszen réteges, mint a személyiséged, és minél többet eszel, annál jobban kijönnek az ízek. Nem vagy túlságosan nyitott, általában sok idő kell ahhoz, hogy kitárulkozz másoknak és igyekszel mindig elrejteni az érzéseidet, nehogy véletlenül sebezhetőnek lássanak. Nem szereted, ha valaki meglátja a rossz tulajdonságaidat, hiszen azt gondolod, hogy akkor tuti, hogy felhasználja ellened. Ennek ellenére szenvedélyes vagy, erőteljes, karizmatikus, és általában azt is lehet tudni, hogy mire számítson nálad az ember, pont, ahogy egy tál lasagne-nál is. Kicsit nehéz étel, néha megüli a gyomrod, de közben minden falatért megérte.

Nyilas – Thai vörös curry

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / Anna Janecka

Bátor vagy, kalandvágyó, merész, emiatt pedig nem passzolhat hozzád semmilyen snassz, uncsi kaja. Csakis egy olyan, ami szupergazdag ízvilággal rendelkezik, amit az ember vagy imád, vagy utál. Nincs köztes állapot. A vörös curry már csak a színe miatt is passzol hozzád, hiszen te sem vagy egy unalmas, otthonülős személy. Kicsit kitűnsz a tömegből, viszont szeretetteljes vagy, barátságos és mindenkinek kérdés nélkül segítesz, legyen az közeli ismerős vagy egy ismeretlen személy. Ez egy olyan étel, amit akárhányszor újramelegítesz, mindig egy kicsit finomabb, ízesebb lesz. 

Bak – Steakburgonya

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / Lec Teboul

Elsőre unalmasnak tűnhet, ennek ellenére nem könnyű tökéletesen elkészíteni a steakburgonyát, sokszor szükség van néhány próbálkozásra, míg ráérez az ember, de pontosan emiatt illik hozzád tökéletesen, hiszen bakként te vagy az a jegy, aki sosem adja fel, mindig egy fokkal jobban koncentrál a feladatra, mint bárki más, és ha valami nem sikerül elsőre, hát addig próbálod, amíg a legügyesebb leszel benne. A krumplisütés is hasonló, akármennyire közhelyes, mégsem egyszerű eltalálni azt az állagot, amikor tökéletesen ropogós, de még nem száradt ki. Egyszerű, de nagyszerű kaja, ami köretként és önmagában is megállja a helyét.

Vízöntő –  Rántott kovászos uborka

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / Lauri Patterson

Igen, eleinte tényleg kicsit furcsán hangozhat, de hát hozzád nem is passzol akármilyen  mindennapi kaja. Mivel te vagy a legritkább jegy az összes közül, emellett pedig excentrikus vagy, sosem állsz be a sorba és nem is szereted, ha másokkal egy kalap alá vesznek. Mindent a saját kis módszered szerint csinálsz és sosem hallgatsz senki másra, hiszen általában úgyis csak a saját fejed után mész. Egy igazán egyedi, és érdekes kaja a rántott kovászos uborka, ami annak ellenére, hogy nem hangzik túl finomnak, meglepően ízletes, és miután megkóstoltad, tuti, hogy egy tállal megeszel belőle.

Halak – Acai tál

Milyen kaja lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás GettyImages / Alexander Spatari

Gyönyörűen tálalható, esztétikus kaja, amit gyakorlatilag úgy ízesítesz és olyan alapanyagokat dobsz bele, amiket csak szeretnél. Nem kell túlgondolni, elég egy pár gyümölcs, ami éppen a kezedbe kerül és már kész is az acai tál. Finom, tápláló és sosem ugyanolyan, pont, amilyen te is vagy. Gyakran ingadozik a hangulatod, nálad általában nem lehet tudni, hogy a következő percben éppen milyen kedved lesz, hiszen te vagy a legérzelmesebb az összes jegy közül. Képes vagy elsírni magad apróságokon, ami nem baj, egyszerűen ilyen vagy. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!