2024.7.29 14:45
Olvasási idő 3:26
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: Melyik karakter lennél a Sárkányok háza című sorozatból?

TÁRSADALOM HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Elstartolt a Sárkányok háza második évada. Te vajon kit alakítanál a sorozatban a csillagjegyed alapján?

Kos – Rhaenys Targaryen

Forrás HBO / House of the Dragon

Talán nem ő a leghangosabb a társaságban, ám Rhaenys Targaryen tudja, hogyan kell hallatni a hangját akkor is, ha nem feltétlen értenek vele egyet. Asszertív és uralkodó típus, ám kisugárzása pozitív, igazságos, érzékeny lelket rejt. Kosként mindig erősnek akarja mutatni magát még a legrosszabb napjain is, hogy senki se lássa a törékeny oldalát. Mindig bátor és magabiztos, ahogy a nehéz helyzetekben is tudja, hogy mi a teendő. Nem fél mások véleményétől sem, szenvedéllyel küzd a szeretteiért. 

Bika – Otto Hightower

Forrás HBO / House of the Dragon

Megbízható, kiszámítható és mindig tudja, hogy mi történik körülötte. Otto Hightower jó vezetői készségekkel rendlekezik, mindig tudja, mi a helyes, és nem fél kimondani a véleményét akkor sem, ha azzal megsért másokat. Egyértelműen Bika jegyben született a karakter, hiszen megértő, igazságos, ellenben szigorú és mindennél nagyobbra tartja saját és családja becsületét. Mindent megtesz azért, hogy családjának stabil alapokat, biztonságos hátteret és nyugodt környezetet teremthessen meg. Nincs a szeretteinél fontosabb számára, így tűzbe tenné kezét értük. 

Ikrek – Jacerys és Lucerys Velaryon

Forrás HBO / House of the Dragon

Mivel az Ikrek jegy magában hordozza a kettősséget, ezért egyértelműen a testvérpár karakterei állnak legközelebb a jegyhez. Rhaenyra gyerekei, Jace és Luke azonos sorsban osztoznak, mint Castor és Pollux legendája: míg az egyikük életét veszti, addig a másik tehetetlen, és élete végégig gyászolja testvérét. Nehéz helyzetben vannak a testvérek, ugyanis a királyság minden oldalról támadja anyjukat, ám Ikrekként bátrak és jó kommunikációs készségeikkel képesek hatni Rhaenyrára. 

Rák – Rhaenyra Targaryen

Forrás HBO / House of the Dragon

Melegszívű, csendes természet, aki eleinte szereti inkább megfigyelni saját környezetét, mielőtt aktívan részt venne a szociális eseményeken. Intuitív jegy, aki mindig a logika és a józanság elve szerint cselekszik, így nem szívesen robbantana ki egy háborút a királyságban, ha nem muszáj. Érzelmes, protektív és az igazságosságra törekszik, így minden döntését alaposan átgondolja. Rákként megérzi mások hátsó szándékait, hiszen jó emberismerő. Jó hallgatóság és mindig kiváló tanáccsal látja el azokat, akik hozzá fordulnak segítségért. Ha azonban sokáig provokálják, nem haboz támadni. 

Oroszlán – Laenor Velaryon

Forrás HBO / House of the Dragon

Az Oroszlán szeret középpontban lenni, ahogy fontos számára, hogy mások felnézzenek rá. Laenornak sincs más vágya, csak az, hogy önmaga lehessen, emiatt szeresse és tisztelje a környezete. Nagyon büszke, így sosem ismerné be, ha nincs igaza, ahogy a kudarcait is mélyen megéli. Protektív a szeretteivel szemben, így családjáért képes ármánykodni is abban az esetben, ha abból haszna vagy előnye származik. 

Szűz – King Viserys I Targaryen

Forrás HBO / House of the Dragon

Sokan nem értenek egyet a király döntéseivel, amiket a sorozatban meghozott, ám azt senki sem mondhatja, hogy impulzívan cselekedett. Szűzként minden mondatát kétszer is megfontolja, így mindig minden döntését, tettét alaposan átgondolta. Analitikus típus, aki szereti megvizsgálni egy helyzet összes lehetséges kimenetelét, ahogy rengeteg oldalról megközelíti a dolgokat. Semmit sem csinál véletlenül. Emiatt azonban nehezen hozza meg a nehezebb döntéseket, hiszen tisztában van azoknak a következményeivel is. 

Mérleg – Alicent Hightower

Forrás HBO / House of the Dragon

Diplomatikus, mindig tudja, hogy mit kell mondani a helyzetnek megfelelően, Alicent Hightower nem más, mint egy igazi Mérleg, aki szeretne mindig kimaradni a konfliktusokból. Szociális, elbűvölő és karizmatikus, így könnyen szót ért a legmakacsabb és legnehezebb személyekkel is. Mindig tudja, hogyan kell nyélbe ütni egy üzletet vagy szövetséget kötni, hiszen kiváló kommunikációs készségekkel rendelkezik. Ennek ellenére hajlamos ítélkezni és nem mindig lát a dolgok mögé, így a karakter felszínesnek is mondható. 

Skorpió– Aemond Targaryen 

Forrás HBO / House of the Dragon

A skorpiók intenzív, kiszámíthatatlan karakterek, akikről sosem lehet tudni, hogyan cselekednek a következő percben még akkor sem, ha megígérik. Szeretik fitogtatni az erejüket, ahogy imádják a hatalmat. Minden lehetőséget megragadnak, amikor megmutathatják másoknak, hogy milyen magas pozícióban vannak. Magabiztosnak tűnő karakterek, akik valójában igencsak törékeny belsővel rendelkeznek, és nagyon nem szeretik, ha akár csak kicsit is megkérdőjelezik az autoritásukat. 

Nyilas – Ser Criston Cole

Forrás HBO / House of the Dragon

Nem véletlen, hogy Ser Criston Cole Nyilas jegyben született, hiszen ez a horoszkóp nyilával védelmezi az univerzumot. Általában inkább csendben tűr egy konfliktus során, hiszen nem igazán szeret veszekedni, ennek ellenére ha igazságtalanságot tapasztal, mindig igyekszik megteremteni a békét. Nehezen bocsát meg, hiszen ha valaki magára haragítja, onnantól kezdve csak nagyon ritka esetben tudja elásni a csatabárdot. 

Bak – Daemon Targaryen

Forrás HBO / House of the Dragon

Talán külső szemmel lázadozónak és nemtörődömnek tűnhet, ám valójában nagyon odafigyel a legapróbb részletekre és pontosan tudja, hogy mikor kell észnél lenni. Daemon annak ellenére, hogy nem hisznek vezetői képességeiben, remek adottsága van ahhoz, hogy átlássa a legbonyolultabb helyzetet, szituációt is. Mindig tudja, hogy mit kell tenni, és soha nem hagyja cserben magabiztossága, melyet a széles ismeretei és hatalmas tudása jelent. 

Vízöntő –  Corlys Velaryon

Forrás HBO / House of the Dragon

Corlys Velaryon sosem félt vitába szállni a királlyal és a hatalmon lévőkkel, ha úgy gondolta, nincs igazuk, ennek ellenére sosem csorbult meg a lojalitása. Míg Vízöntőként hajlamos hűvösen és érzelemmentesen elmondani gondolatait és aggodalmait, mindig jót akar a környezete és a királyság számára, így bármikor lehet rá számítani. Sosem fél megmondani valakinek, ha hibázott, így mindig jó tanácsokkal látta el a királyt és saját környezetét egyaránt. 

Halak – Aegon II Targaryen

Forrás HBO / House of the Dragon

Impulzív karakter, akit az érzelmei és fellángolásai vezetnek. Nehezen tud megálljt parancsolni saját magának, kevés akaraterővel rendelkezik és mivel Halak, folyamatosan változnak az érzései ugyanazzal a személlyel vagy dologgal kapcsolatban. Nehezen tudja feldolgozni a körülötte történt eseményeket, ellenben idealista és szeretne jó királyként viselkedni. Álomvilágban él, és sajátos elképzelései vannak a felelősségvállalásról. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!