2024.2.18 11:28
Olvasási idő 1:08
Masszi-Rigó Csilla

Lejárt a próbaidőszak, sorra viszik vissza az Apple csodaszemüvegeit

TECH-TUDOMÁNY APPLE APPLE VISION PRO TECHNOLÓGIA

Lejárt a 14 napos próbaidőszak, az elmúlt napokban pedig egyre többen viszik vissza a 3500 dollárért megvásárolt Apple Vision Prókat egyszerűen azért, mert nem elégedettek a termékkel.

Amerikában február másodikán került boltokba az Apple Vision Pro, régóta várt új kevert valóság szemüvege, amelyet sokan technológiai mérföldkőnek tartanak, sokan azonban – ahogy az a napokban kiderült – nem kifejezetten elégedettek a termékkel. A Verge híre szerint mostanság jár le az Apple által biztosított 14 napos próbaidőszak (melyen belül indoklás nélkül vissza lehet vinni bármilyen Apple-terméket), a vásárlók pedig élnek is a lehetőséggel, és sorra viszik vissza a két hete, 3500 dollár értékben megvásárolt szemüveget. 

Bukás lesz vagy siker az Apple Vision Pro?
Forrás Justin Sullivan/Getty Images

Az Apple csúcskategóriás kütyüjének visszaváltásával kapcsolatban leginkább két ellenérvet fogalmaztak meg a vásárlók: az egyik, hogy a szemüveg nehéz és kényelmetlen, a maga 60 dekájával ugyanis egy idő után megfájdul az ember nyaka. A termék súlya miatt előrehúzza a fejet, amely nem tesz jót a nyakizmoknak sem, többek szerint pedig a szemüveg – ahogy korábban sok VR-szemüveg is – szemszárazságot, fejfájást és enyhe hányingert tud okozni. 

Kiemelt tartalom
Elkezdődött a világ legnagyobb úszó napelemfarmjának építése: ez lehet az egyik válasz az energiaválságra? Elkezdődött a világ legnagyobb úszó napelemfarmjának építése: ez lehet az egyik válasz az energiaválságra? 2024.3.22 20:43

A másik indok, ami talán még több okot ad arra, hogy az Apple tovább tökéletesítse futurisztikus újítását az az, hogy a felhasználók szerint a szemüveg bár látványos, haszontalan, a kezdeti lelkesedés ellenére pedig hamar rá lehet unni a kütyüre. A Verge több véleményt is idéz cikkében arról, hogy a szemüveg sem munkára, sem szórakozásra nem alkalmas, nem növeli a produktivitást, nem jobb vele filmezni, mint egy hagyományos tévén, ráadásul egyelőre játékok is alig vannak rá. Ez persze nem feltétlenül kell, hogy rögtön bukásra ítélje a terméket, hiszen ahogy az a legnagyobb fejlesztéseknél lenni szokott, a kezdeti időszakban általában csak korlátozottan lehet kihasználni a leginnovatívabb feature-öket, és idő szükséges ahhoz, hogy a különböző tech-ipari szereplők felvegyék a fonalat az új eszközökkel. 

Az Apple Vision Próról tehát egyelőre még nem lehet tudni, mekkora siker vagy éppen bukás a cég számára, a termékről és annak lehetséges jövőjéről ebben a cikkben írtunk részletesen.