2024.2.5 15:53
Olvasási idő 1:01
Maier Péter

Ezért fizetnek az emberek 3500 dollárt: Amerikát elárasztotta az Apple Vision Pro

TECH-TUDOMÁNY APPLE APPLE VISION PRO

Ami valakinek Black Mirror-epizód, az másnak technológiai mérföldkő.

Pénteken piacra került az Apple régóta várt új kevert valóság szemüvege, amely egy technológiai mérföldkő a márka történetében. A síszemüveghez hasonló kinézetű Vision Pro egy virtuális felületet vetít a valóságra, ezáltal egyszerre érzékeljük a környezetünket és a szemünk elé vetített tartalmakat, ám egy külső kapcsolóval bármikor át tudunk váltani a külvilágot teljesen kizáró virtuális valóságra is. Nem tartozik hozzá kontroller, az elérhető alkalmazások között a szemünk mozgásával lehet váltogatni, érintéssel tudjuk kiválasztani őket, de az ujjunkkal scrollozhatunk is, sőt akár a hangunkkal is elindíthatunk applikációkat.

Kiemelt tartalom
Az iPhone óta nem durrantott akkorát az Apple, mint most a Vision Pro szemüvegével Az iPhone óta nem durrantott akkorát az Apple, mint most a Vision Pro szemüvegével 2023.6.6 12:20

A 3500 dollárba (nagyjából 1,2 millió forintba) kerülő kütyü péntek óta vásárolható meg az Egyesült Államokban, az internetet pedig elárasztották a különböző videók arról, hogyan használják a Vision Prót a birtokosai. 

Van, aki a tömegközlekedésen dolgozik vele, nevezzük úgy, hogy home office 2.0:

Persze, a felkerülő videók a techpesszimizmus hangját is felerősítik. Sokan rávilágítanak, hogy egy Black Mirror-epizódban érzik magkuat, és aggódnak, hogy az emberiség elveszíti a kapcsolatot a valósággal.

Persze, akik vannak annyira kiváltságosak, hogy élvezzék egy 3500 dolláros headset előnyeit, azokat kevésbé zavarják a disztópiáról szóló eszmefuttatások. Te melyik filozófiai beállítottságot tudod magadénak? Lesz ilyen szemüveged, ha leárazzák? Írd meg kommentben!