ma 2024.9.19 11:46
Olvasási idő 1:54
Krajnyák Petra

A 2000-es évek divatikonjai, akik egy életre beleégtek a kollektív emlékezetbe és a popkultúrába

A 2000-es évek divatikonjai, akik egy életre beleégtek a kollektív emlékezetbe és a popkultúrába
Forrás GETTY IMAGES
DIVAT AVRIL LAVIGNE BEYONCÉ BRITNEY SPEARS CHRISTINA AGUILERA DIVAT DIVATTÖRTÉNET PARIS HILTON Y2K

Új cikksorozatunkban sorra vesszük a múlt és jelenkor igazi divatdiktárorait. Cikkünkben a 2000-as évek divatikonjait mutatjuk be, kiknek emlékezetes szettjeit évtizedek múlva is emlegetjük majd.

Britney Spears

A pop egykori hercegnője sok hullámhegyet és megannyi hullámvölgyet megélt a 2000-es években. A szórakoztatóipar kegyetlensége akkoriban még nem volt olyan nyilvánvaló mint napjainkban, így a profitorientált producerek és tulajdon családja is kifacsarhatta belőle az előadóművészi hajlamot és munkamorált, melyről a csillogó fellépőruhákban tanúbizonyságot tett a színpadon.

Britney és Justin közös farmerszettje igazi klasszikussá nőtte ki magát. Britney ikonikus fellépése a VMA-n az elmaradhatatlan köldök PC-vel.divat, britney spears, y2k, ikon, zenedivat, britney spears, y2k, ikon, zene
Galéria megtekintése
(8)

Paris Hilton

Paris Hilton; a bimbocore ősanyja, a materializmus Mária Magdolnája, a fogyasztói társadalom rózsaszín felhőkön járó tündérkeresztanyja, a milliárdos örökösnő. A botrányos címlapok, paparazzi fotók és butuska ékesszólások mögött azonban sokoldalú stratéga, üzletasszony, író, színésznő, DJ, és nem utolsó sorban aktivista áll. Ikon a szó minden értelmében, akinek neve egyet jelent a Y2K divathullámmal.

A kétezres évek elejének bimboqueen-je, Paris Hilton! ParisParisParis
Galéria megtekintése
(21)

Destiny's Child

Az összehangolt csoportos outfitek verhetetlen bajnokai 2006-ig szolgáltatták az emlékezetesebbnél emlékezetesebb vörös szőnyeges és színpadi pillanatokat.

Destiny's ChildDestiny's ChildDestiny's ChildDestiny's Child
Galéria megtekintése
(16)

Mariah Carey

Mielőtt a fogyasztói kultúra ünnepnapja, ismertebb nevén a karácsony nagyköveteként a csillogó piros és zöld estélyikre korlátozta volna gardróbját, az énekesnő a feliratos atléták, haspólók és miniszoknyák dívájaként tündökölt a Y2K-érában.

Mariah CareyMariah CareyMariah CareyMariah Carey
Galéria megtekintése
(10)

Brittany Murphy

A tragikus hirtelenséggel elhunyt színésznőt a legtöbben a Spinédzserek című klasszikusból ismerik, de hasonlóan stílusos filmjeként említhető a ritkán emlegetett Uptown Girls (magyarul Nagydumás kiscsajok) is.

divat, ikon, 2000, y2kdivat, ikon, 2000, y2kdivat, ikon, 2000, y2kdivat, ikon, 2000, y2k
Galéria megtekintése
(8)

Mary-Kate és Ashley Olsen

A 2000-es évek ikonikus tinifilmjeit általában Lindsay Lohan számlájára szokták írni, így az Olsen ikrek örökzöldjei, mint a New York-i bújócska és a Római ikervakáció gyakran háttérbe szorulnak. Pedig megannyi popkulturális pillanatot köszönhetünk nekik. Ikrek lévén természetesen a tézis-antitézis filozófia jegyében öltöztették őket, míg a vörös szőnyegen a matching-szettek bajnokai voltak.

Kiemelt tartalom
A 80-es évek divatikonjai, akik egy életre beleégtek a kollektív emlékezetbe és a popkultúrába A 80-es évek divatikonjai, akik egy életre beleégtek a kollektív emlékezetbe és a popkultúrába 2024.9.3 12:33

Miután maguk mögött hagyták a filmipart, 2006-ban megalapították a The Row márkát, melynek letisztultsága és monokróm színvilága feltehetően az I HEART NEW YORK feliratos póló viselése okozta traumára vezethető vissza. Bár a már említett New York-i bújócska ezen jelenete nem hiányozhat a popkultúra bibliájából, a turizmus igazán abortálhatná (nemzetközi szinten) az efféle Painttel szerkesztett grafikákat.

Mary Kate és Ashley OlsenMary Kate és Ashley OlsenMary Kate és Ashley OlsenMary Kate és Ashley Olsen
Galéria megtekintése
(15)

Devon Aoki

A japán és német gyökerekkel is rendelkező amerikai modell nem hiányozhatott egyetlen Chanel bemutatóról sem. Karl Lagerfeld egykori múzsáját a kifutón kívül többek között a D.E.B.S.- Kémcsajok című, forgatókönyv szempontjából megkérdőjelezhető, de jelmezek tekintetében kiváló LMBTQ-kultfilmben is láthattuk.

Devon Aoki
Devon Aoki
Devon Aoki
Devon Aoki
Galéria megtekintése
(7)

Avril Lavigne

Alighanem a 39 éves kanadai énekesnő rendelkezik az egyik legkonzisztensebb arculattal. Pinkkel és Helly Kitty-vel tarkított popos punk stílusa örök, úgy tűnik, mégiscsak akad némi stabilitás hektikus világunkban.

divat, ikon, 2000, y2kAvril LavigneAvril LavigneAvril Lavigne
Galéria megtekintése
(8)

Christina Aguilera

A popikon divatra gyakorolt befolyását mi sem illusztrálja jobban, hogy a Z generációsok 85 százaléka hobbi szinten Dirrty-érájába illő ruhákat vadászik Vinteden. 

(Csak a teljesség kedvéért: a fennmaradó 15 százalék pedig Azahriah-féle Tiszacipőt.)

Christina AguileraChristina AguileraChristina AguileraChristina Aguilera
Galéria megtekintése
(12)

Sarah Jessica Parker

A női ifjúsági kultúra bibliája, a Szex és New York antihősnőjeként vált ismerté és több generáció mentalitásából törölte a göndör hajhoz társított negatív előítéleteket. Évtizedek óta irigyeljük irreális értékű gardróbját és a színésznő Carrie Bradshaw-val összemosott alapjának máig bérelt helye van a Pinteresten kreált moodboardokon.

Carrie BradshawKos híresség: Sarah Jessica ParkerCarrie Bradshaw tudja milyen a jó szex... vagy nem fél megkérdezni. sarah jessica parker, szex és new york, divat, y2k, stílus
Galéria megtekintése
(12)
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!