A Michelin-csillagokat a legkiválóbb éttermek kapják. Idén 78 étterem étterem felelt meg az ellenőrök szempontjainak.
Csütörtökön bemutatták a MICHELIN Guide Hungary 2025-ös kiadását, amely az ország legjobb éttermeit emeli ki. A válogatás összesen 78 éttermet listáz, köztük két új Bib Gourmand minősítésű és egy debütáló étteremmel.
„Örömmel jelentjük be, hogy tíz új étterem csatlakozott a magyar válogatáshoz 2025-ben” – mondta Gwendal Poullennec, a MICHELIN Guide nemzetközi igazgatója. „Különösen örömteli, hogy közülük kettő Bib Gourmand minősítéssel került be a válogatásba, amely elismeri elkötelezettségüket a kiváló minőségű, elérhető árú gasztronómia iránt.”

Az idei listén szerepel 2 két Michelin-csillagos, 8 egycsillagos étterem, 13 Bib Gourmand étterem, valamint 55 további ajánlott étterem. Hat étterem került be a Green Star Community közösségébe, közülük egy újonnan csatlakozott idén.

„Az idei válogatás kiemelt elemei között szerepel az Év Nyitása díjat elnyerő Padi étterem Rátkán – egy csodálatosan modern étterem egy gyönyörű szőlőbirtok közepén –, valamint az egy Michelin-csillagos Pajta a MICHELIN Green Star Community közösségében, példamutató tudatosságáért.”
Michelin-csillagok
A Michelin-csillagokat azok az éttermek kapják, amelyek kiemelkedő konyhaművészetet képviselnek, figyelembe véve öt egyetemes szempontot:
- az alapanyagok minőségét;
- az ízek harmóniáját;
- a technikák mesterszintű alkalmazását;
- a séf személyiségét, amely az ételeiben tükröződik;
- az állandóságot, mind az étlap egészét, mind az idő múlását tekintve.
A tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand egyaránt megtartotta két Michelin-csillagos minősítését 2025-re.

A nyolc eddigi egy Michelin-csillagos étterem is újra megkapta elismerését 2025-ben.
- Babel, Budapest
- Borkonyha Winekitchen, Budapest
- Costes, Budapest
- essencia, Budapest
- Pajta, Őriszentpéter
- Rumour by Jenő Rácz, Budapest
- Salt, Budapest
- 42, Esztergom
Bib Gourmand
A Bib Gourmand minősítés azoknak az éttermeknek jár, amelyek kiváló minőségű ételeket kínálnak nagyszerű ár-érték arányban. 2025-ben két új, budapesti étterem csatlakozik a válogatáshoz.

A Cabrio természetes borbár vintage hangulatával, zöldellő teraszával és trendi, laza atmoszférájával hódít. A Magyarország és Európa-szerte válogatott, 100%-ban természetes borok gondosan összeállított kínálatát merész, szezonális kis tányéros fogások kísérik – például égett zeller carpaccio vagy sebes pisztráng tatár zöld gazpachóval. A hozzáértő, barátságos csapat és az ízre fókuszáló, egymással megosztható ételek révén a hely gyorsan a borrajongók és a laza vacsorázók kedvencévé válik.

A 94' Konyha & Bar vibráló, vietnámi gyökerekkel rendelkező ételeket kínál minimalista, barátságos környezetben. A kreatív menü olyan fogásokat tartalmaz, mint az illatos pho vagy a ház specialitása, a 94' Gohan – marhahús, sült rizs és XO-szósz fúziója –, valamint más, Ázsia ihlette kedvencek. A központi bár, a nyitott konyha látványa és a Lunch Break ebédmenü egyaránt hozzájárul a fesztelen hangulathoz, amelyet egy erős vietnámi kávéval érdemes zárni.
A tavaly Bib Gourmand minősítést kapott 11 étterem idén is megtartotta pozícióját:
- Anyukám Mondta, Encs
- Casa Christa, Balatonszőlős
- Goli, Budapest
- Iszkor, Mályinka
- N28 Wine and Kitchen, Budapest
- Kistücsök, Balatonszemes
- Macok Bistro, Eger
- Morzsa, Pécs
- Platán Bisztró, Tata
- Sparhelt, Balatonfüred
- Újváros Bisztró, Szarvas
Green Star
A MICHELIN Green Star azoknak az éttermeknek jár, amelyek az iparág élvonalában járnak a tudatos működés terén, és amelyek a kulináris kiválóságot a környezeti hatás csökkentésére irányuló kezdeményezésekkel ötvözik.

A kiválasztott éttermek meghívást kapnak a MICHELIN Green Star Community közösségébe, ahol megoszthatják innovatív és inspiráló elképzeléseiket, párbeszédet és együttműködést ösztönözve, hogy előmozdítsák a fejlődést és formálják a gasztronómia jövőjét. Ezek az éttermek inspirációt jelentenek mind a gasztronómia szerelmeseinek, mind a vendéglátóipar egészének.
Az idei közösség tagjai:
- Graefl Major Kétútköz, Poroszló
- Natura Hill, Zebegény
- Onyx, Budapest
- Pajta, Őriszentpéter
- Salt, Budapest
- Villa Kabala, Szigliget
Az Őrségi Nemzeti Park festői környezetében megbújó Pajta Magyarország távolságban legkiesőbb vidéki étterme, amely egy Michelin-csillaggal büszkélkedhet, és mára egy teljes, természetközpontú menedékké nőtte ki magát: rétekkel szegélyezett környezettel, erdőre néző faházakkal és erdei szaunával. Az étlap szezononként változik, a környék alapanyagaiból készülő tradicionális magyar ételeket kínálva, amelyeket a fermentálás és a savanyítás technikái tesznek még izgalmasabbá.

A MICHELIN Guide Hungary 2025 teljes étteremválogatása elérhető a MICHELIN Guide weboldalán és az ingyenes MICHELIN Guide alkalmazásban, ahol a felhasználók helyszín, konyhatípus vagy egyéb jellemzők szerint kereshetnek éttermeket.