2024.6.10 13:38
Olvasási idő 0:31
Maier Péter

Ez a 21 ember képviseli majd Magyarországot az Európai Parlamentben

UROPE EURÓPAI PARLAMENT EURÓPAI UNIÓ KÖZÉLET VÁLASZTÁSOK

99,98 százalékos feldolgozottságnál már biztosra vehetjük, hogy ki az a 21 politikus, aki mandátumot szerzett az Európai Parlamentben.

Ahogy írtuk, a vasárnapi EP-választáson a kormánypárt mellett a Tisza Párt örülhetett: az áprilisban alapított politikai szervezet 7 mandátumot is nyert az Európai Parlamentben. 

A Fidesz-KDNP 11 helyet húzott be, míg a DK-MSZP-Párbeszéd-Zöldek koalíció 2, a Mi Hazánk pedig 1 mandátumot nyert a június 9-i választáson. Íme a névsor, hogy kik azok, aki képviselni fogják hazánkat az Európai Parlamentben:

Fidesz-KDNP:

Deutsch Tamás

Ferenc Viktória
Gál Kinga
Győrffy Balázs
Győri Enikő
Gyürk András
Hölvényi György
László András
Schaller-Baross Ernő
Szekeres Pál
Vicsek Annamária


Tisza Párt:

Dávid Dóra
Dr. Gerzsenyi Gabriella
Dr. Kollár Kinga
Dr. Kulja András
Lakos Eszter
Magyar Péter
Tarr Zoltán


DK-MSZP-Párbeszéd-Zöldek:

Dr. Dobrev Klára
Dr. Molnár Csaba


Mi Hazánk (1 mandátum):

Toroczkai László

A Valasztas.hu adatai szerint jelenleg 99,98 százaléknál tart a szavazatok feldolgozottsága, így a névsor most már biztosra vehető.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.