2023.3.21., kedd

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Társadalom
Masszi-Rigó Csilla
2022.12.9 10:42
Olvasási idő  0:39

Jövőre minden dél-koreai egy évvel fiatalabb lesz

Sőt, olyan ember is akad majd, aki rögtön két évet tagadhat le.

Masszi-Rigó Csilla
2022.12.9 10:42 Olvasási idő  0:39
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Dél-Korea parlamentje elfogadta a koreai életkorszámítás két hagyományos módszerének megszüntetéséről szóló törvényt – derül ki a 444.hu híréből. 2023 júniusától már csak a szabványosított, nemzetközileg is elismert módszerrel számított életkor lesz feltüntethető majd a hivatalos dokumentumokon (tehát a születés napja lesz a hivatalos évforduló), a dél-koreai kormány szerint az új rendszer pedig csökkenteni fog majd bizonyos társadalmi és gazdasági költségeket. 

 

Egy évvel fiatalabbak lesznek jövőre a dél-koreaiak. Forrás: Joshua Hoehne / Unsplash

 

 

A még júniusig érvényben lévő „koreai életkorrendszer” szerint egy személy a születése napjától kezdve egy évesnek számít, minden új év első napján pedig egy évvel lesz idősebb. Egy másik „számolási rendszer”  szerint a születéskor ugyanúgy nulla évről indul az ember, majd január 1-én lesz egy éves, a harmadik számolási rendszer pedig ugyanúgy működik, mint szinte mindenhol a világon, tehát az ember születésekor nulla évről indul, és 365 nappal később, ugyanazon a napon tölti be első évét. 

A régi-új új számolási rendszer júniusi életbelépésével így mindenki legalább egy évvel fiatalodik majd meg papíron, de olyan is lesz aki nem egy, hanem két évet tagadhat majd le hivatalosan. 

 

Forrásunk volt.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Joshua Hoehne / Unsplash
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában társadalom
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra