2024.5.17 17:01
Olvasási idő 1:05
Krajnyák Petra

Mégsem minisorozat lesz az FX nagy dobása, két új évadot is berendeltek A sógunból

FILMEK + SOROZATOK A SÓGUN JAPÁN SOROZATOK

A lelkes kritikák és a nézők körében elért sikerek fényében nem túl meglepő, hogy a showrunnerek mégis tovább szövik az újkori Japán hajnalán játszódó történet szálait.

Bár limitált szériának indult, a Deadline értesülése szerint mégis folytatást kaphat, további két évaddal bővülhet az FX sikersorozata, A sógun, amely James Clavell valós eseményeken alapuló történelmi regényét dolgozza fel.

Bár a készítők hangsúlyozták, hogy lezártnak tekintik a történetet, mivel a tízrészes minisorozatban bemutatták Clavell regényének cselekményét, a főszereplőt alakító Szanada Hirojuki nem sokkal a finálé után meghosszabbította szerződését a csatornával, így sejthető volt, hogy még nem engedte el Josi Toranaga karakterét.

Forrás IMDB

A pozitív kritikák és a nézők körében elért sikerek fényében nem túl meglepő, hogy a két showrunner, Justin Marks és felesége, Rachel Kondo mégis tovább szövik az újkori Japánban játszódó történet szálait. Michaela Clavell, a könyv szerzőjének lánya producerként továbbra is közreműködik.

A fentiek ellenére azonban még mindig nem biztos, hogy zöld lámpát kap folytatás, hiszen a forgatás kezdetének dátumát még nem hozták nyilvánosságra, a végleges írócsapat csak nyáron fog összeállni, valamint a következő évadok inspirációs forrása sem ismert – bár feltételezhető, hogy Clavell Ázsia-sorozatából fognak meríteni az alkotók.

Forrás IMDB

A szinte teljes egészében japánokból és amerikai-ázsiaiakból álló stáb jelentős módosításokat hajtott végre, hogy a sikerkönyv esszenciáját megőrizve, de sokkal hitelesebben prezentálja a mozgalmas japán történelem egyik legfontosabb alakját. A hatalomra törő Josi Toranaga karaktere közel azonos Tokugava Iejaszuval, aki közel 150 év anarchia után 250 évnyi békét hozott el az országban. 

Kiemelt tartalom
A Kádár-rendszer óvó tekintete: Ezek voltak a szocializmus legikonikusabb tévésorozatai A Kádár-rendszer óvó tekintete: Ezek voltak a szocializmus legikonikusabb tévésorozatai 2024.7.21 10:32

Az első hat nap alatt A sógun világszerte 9 millió megtekintést ért el a Hulu és a Disney+ streamingoldalakon, ezzel a vállalat első számú nemzetközi szórakoztató sorozata lett. Az FX valaha volt legnézettebb és legdrágább sorozatát emellett az idei Primetime Emmy-díj-átadó egyik legnagyobb várományosaként tartják számon.

A sorozat első évadához készített japán történelmi gyorstalpalónkat és kulturális kisokosunkat itt tudjátok elolvasni:

Kiemelt tartalom
Japán történelmi gyorstalpaló és kulturális kisokos A sógunhoz, 2024 eddigi legjobb sorozatához Japán történelmi gyorstalpaló és kulturális kisokos A sógunhoz, 2024 eddigi legjobb sorozatához 2024.4.27 10:03