2024.2.19 10:38
Olvasási idő 1:05
Maier Péter

Tartottak egy másik díjátadót is a BAFTA mellett, amelyen még a Barbie is nyerni tudott

FILMEK + SOROZATOK BARBIE FILM OPPENHEIMER

Magyar idő szerint hétfő hajnalban tartották a People's Choice Awards díjátadót, amely leginkább azt reprezentálja, hogy kik a legrelevánsabb nevek ma az amerikai popkultúrában.

A BAFTA elvitte reflektorfényt, ugyanakkor vasárnapról hétfőre virradóra a tengerentúlon is tartottak egy díjátadót, amelynek a presztízse jóval kisebb ugyan, de nem kis sztárok vettek részt rajta.

A People's Choice Awardsot a kaliforniai Santa Monicában rendezték meg amerikai idő szerint vasárnap este, és a rangos filmes díjátadókkal ellentétben itt a Barbie lett az este nagy győztese. Greta Gerwig filmje mellett elismerték Beyoncét, Ice Spice-t, Jennifer Anistont és Billie Eilisht is.

A People's Choice Awardson négy nagy kategóriacsoportban – film, zene, tévé és popkultúra – osztják ki a díjakat.

Az év filmjének a Barbie-t, a legjobb drámafilmnek az Oppenheimert választották, és – habár inkább a londoni rendezvényt választotta – Margot Robbie legalább itt megnyerhette a legjobb női színésznek járó elismerést. Ahogy Ryan Gosling is bezsebelte a legjobb férfi színésznek járó díjat.

Tévés kategóriákban kitüntették A Grace klinikát, a Last of Ust, Pedro Pascalt, Jennifer Annistont és Billie Eilisht a Swarm című sorozatban nyújtott alakításáért. A zenészek között Jung Kook, Ice Spice, Bad Bunny, Olivia Rodrigo, Beyoncé és Taylor Swift örülhetett. Utóbbi a legrelevánsabb celeb kitüntetést is magáénak tudhatja, amin mi sem lepődünk meg elnézve az utóbbi hónapok Swifttel kapcsolatos híreit és „híreit“.

Billie Eilish-t az év legjobb tévés performanszáért díjazták a People's Choice Awardson
Billie Eilish-t az év legjobb tévés performanszáért díjazták a People's Choice Awardson Forrás Rich Polk/NBC via Getty Images

Azt, hogy a People's Choice Awards mennyire szól a tényleges szakmai teljesítményről, tökéletesen reprezentálja a tény, hogy „az év sportolója“ díjat Taylor Swift kedvese, Travis Kelce kapta, aki tight end pozícióban játszva, sportszakmai szempontból azért messze nem a legfontosabb játékosa volt a Supert Bowlt nyerő Kansas City Chiefsnek. Nyilván ez a díj az adott sportoló popkulturális relevanciájáról szól, ezzel magyarázható, hogy Kelce ebben a kategóriában olyan nevek fölé nőtt, mint Simone Biles, LeBron James vagy éppen Lionel Messi.

A díjazottak teljes névsora ide kattintva érhető el.