2024.1.24 10:59
Olvasási idő 1:11
Masszi-Rigó Csilla

„Nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül” – Ryan Gosling csalódott az Oscar-jelölések miatt

FILMEK + SOROZATOK BARBIE GRETA GERWIG MARGOT ROBBIE RYAN GOSLING

A "Barbie" ugyan nyolc kategóriában is jelölve lett az idei Oscar-díjátadóra, Ryan Gosling mégis csalódott, ezért közleményben adott hangot érzéseinek.

Kedden bejelentették az idei Oscar-gála jelöltjeit, Greta Gerwig Barbie című filmje pedig összesen nyolc kategóriában indulhat el a márciusi díjátadón: esélye van elnyerni a legjobb film, a legjobb production design, a legjobb jelmez, a legjobb adaptált forgatókönyv, a legjobb eredeti dal (I'm just Ken és What was I made for), a legjobb női mellékszereplő (America Ferrera) és a legjobb férfi mellékszereplő díját is, ezzel Ryan Gosling megkaphatná első és második aranyszobrocskáját is.

Margot Robbie és Ryan Gosling 2022 nyarán, a Barbie-film forgatásán Forrás MEGA / Getty Images

A 43 éves kanadai színész azonban mégsem teljesen elégedett, sőt, csalódottságának adott hangot, miután sem a film direktora, Greta Gerwig, sem a főszereplő, Margot Robbie nem kapott jelölést legjobb rendezőket és a legjobb női főszereplőket elismerő kategóriákban. 

Az ő munkájukat is el kellene ismerni a többi, nagyon is megérdemelten jelölést kapott jelölttel együtt

– fogalmazott a színész egy kedden kiadott közleményben.

Bár a rendezői kategóriától valóban elesett, Greta Gerwig még kaphat szobrot férjével, Noah Baumbachhal együtt a legjobb adaptált forgatókönyvért, míg Margot Robbie a legjobb film kategóriában lehet némiképp kompenzálva, hiszen ő producerelte a filmet. 

Kiemelt tartalom
Csendes luxus és hangos elegancia – Ezek voltak szerintünk az idei Oscar legjobb szettjei Csendes luxus és hangos elegancia – Ezek voltak szerintünk az idei Oscar legjobb szettjei 2024.3.11 17:32

Gosling ugyanakkor nagyon örül színésztársa, America Ferrera jelölésének, aki Gloria szerepéért viheti el első Oscarját. Bár a színésznő nagyon hálás a jelölésért, jelezte: ő is csalódott, amiért Gerwig és Robbie nem kapott lehetőséget a már említett kategóriákban.

„Az, amit Margot színészként letett az asztalra, őszintén hihetetlen” – mondta a főszereplő hozzájárulásáról a film sikeréhez. Ferrera ezután a rendező teljesítményét méltatta: szerinte Greta Gerwig mindent megtett, amit egy rendező megtehet, hogy érdemes legyen a díjra.

Gosling a saját jelölése kapcsán azt mondta, nagyon megtisztelve érzi magát a jelölés miatt, és büszke arra, hogy egy Ken nevű műanyag babát alakíthatott a filmvásznon. „De nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül, a két ember nélkül, akik a leginkább felelősek ezért a történelmet író, világszerte ünnepelt filmért” – írja a közleményben.