2024.2.12 8:58
Olvasási idő 0:46
Szöllősi Anna

Super Bowl: nyert a Kansas City Chiefs, 19 év után először védte meg csapat a címét

SPORT SUPERBOWL AMERIKAI FOCI NFL TAYLOR SWIFT

A címvédő Kansas City Chiefs hosszabbításban győzte le a San Francisco 49ers csapatát az NFL vasárnapi nagydöntőjében, a Las Vegasban rendezett Super Bowlon.

Megvédte címét a Kansas City Chiefs, 25-22-re győzte le a San Francisco 49ers csapatát a Super Bowlon. Az NFL-ben ez a kilencedik alkalom, hogy egy klub meg tudta ismételni egy évvel korábbi sikerét, legutóbb 19 éve volt erre példa. A Chiefs 1970, 2020 és 2023 után története során negyedszer hódította el a Vince Lombardi-trófeát, négy éve szintén a kaliforniai riválist múlta felül a Super Bowlon.

Andy Reid vezetőedző és Patrick Mahomes irányító a harmadik diadalával nagyon előretört az örökrangsorban: előbbi utolérte Bill Walsh és Joe Gibbs párosát, és csupán a négyszeres bajnok Chuck Noll és a hatszoros győztes Bill Belichick maradt előtte, míg utóbbi Troy Aikmant fogta be, közvetlenül felzárkózva Terry Bradshaw és Joe Montana mögé, egyedül a hét diadalával minden idők legeredményesebb játékosa, Tom Bradytől maradt távol.


A döntő legértkékesebb játékosa immár harmadszor Mahomes lett, amivel Montanát érte utol, és már csak Brady van előtte öt Super Bowl MVP-címmel.

Taylor Swift is odaért

A meccs előtt lázasan mentek a találgatások, vajon a Kansas Cityben játszó Travis Kelce barátnője befut-e szombati, tokiói koncertje után a meccsre. Mindenki megnyugodhat, mert a közvetítések alapján úgy tűnik, Taylor Swift lehozta a dolgot, és együtt ünnepelt a szupersztár játékossal. 

A SuperBowlra Taylor Swift is befutott.
Forrás GettyImages / Ezra Shaw