2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Gasztro
Masszi-Rigó Csilla
2023.2.3 14:29
Olvasási idő  0:52

Ezért veszélyes sushit enni a japán éttermekben – Gusztustalankodó tinédzsereket kerget a rendőrség

Valószínűleg senki nem akarna egy étteremben ülni a videóban látható srácokkal...

Masszi-Rigó Csilla
2023.2.3 14:29 Olvasási idő  0:52
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Szusiterroristákat keres a japán rendőrség – derül ki a Guardian cikkéből, miután több olyan videó látott napvilágot az interneten, melyen japán fiatalok a futószalagon érkező ételeket megnyalták, majd tovább küldték a következő asztaloknál ülő vendégek felé. 

 

A jelenség nagy felháborodást váltott ki a felkelő nap országában. Az egyik, a Twitteren több mind negyvenmilliószor megtekintett videón az látható, ahogy egy fiatal fiú a szójaszószos üveg és egy teáscsésze körbenyalása után saját, nyálas ujjaival fogdossa össze a szalagon futó shushikat. 

 

 

 

 

A videó helyszínéül szolgáló Sushiro étteremlánc részvényei 5 százalékkal bezuhantak, azonban nem csak ebben az egy étteremben készültek hasonló felvételek. Olyan képi anyag is közszemlére került, amelyben az emberek wasabit dobálnak a szalagon elhaladó sushikra és összenyálazzák a többek által is használt zöldtea-poros bödön kanalát. 

A japán rendőrségnek sikerült az első videón látható fiút elkapniuk, aki szüleivel együtt nyilvánosan bocsánatot kért, a Sushiro azonban azt közölte, büntető- és polgári peres eljárást indít a fiú ellen. Az étteremlánc azóta minden egységében lecserélte a szójaszószos üvegeket, valamint kimosta a teáscsészéket, más éttermek pedig preventív jelleggel azt tervezik, hogy nem raknak ki többé közös használatra alkalmas szószokat és teaporokat az asztalra, valamint bekamerázzák az asztalok feletti területeket is. 

 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: theguardian.com Thumbnail:  GETTY IMAGES
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában gasztro
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra