2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Masszi-Rigó Csilla
2023.1.20 15:52
Olvasási idő  0:41

Nesze neked propaganda! – A TikTok mostantól jelzi, ha kormányközeli médiatartalmat nézel

Tényleg átláthatóbb lesz így a tartalomfogyasztás?

Masszi-Rigó Csilla
2023.1.20 15:52 Olvasási idő  0:41
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Címkét kapnak az államilag ellenőrzött médiából származó tartalmak a TikTok-on. A videómegosztón mostantól „államilag ellenőrzött média” címkével illetik meg azokat a felhasználói fiókokat, melyeknek tartalma és előállítási folyamata kormányzati ellenőrzés vagy befolyás alatt áll. A TikTok nem most áll elő először ezzel a változtatással, amely kezdetben az oroszországi, ukrajnai és fehéroroszországi tartalmakra vonatkozott. 

 

Az államilag támogatott média címkézésével az a célunk, hogy az emberek pontos, átlátható és lekövethető tartalmat kapjanak akkor is, ha egy olyan videót néznek, amely egy ország kormányának álláspontját képviseli„

 

– írta a TikTok hivatalos közleményében. 

 

Ezt a címkét nem lehet ollóval kivágni! Forrás: Unsplash/Hello Im Nik

 

 

 

A TikTok a Mashable-nek elmondta, melyek azok az országok, amelyeknél mostantól feltűnhetnek az említett címkék: 

 

Afganisztán, Örményország, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Bulgária, Kanada, Kína, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Grúzia, Görögország, Hollandia, Horvátország, Magyarország, Írország, Németország, Olaszország, Japán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Mongólia, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Ciprusi Köztársaság, Moldovai Köztársaság, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Egyesült Királyság, Egyesült Államok és Üzbegisztán. 

A címkét miniszterek, elnökök, de akár kormányhivatalok, sőt, még az adott kormányok által működtetett vagy befolyásolt médiaorgánumok is  TikTok-fiókjai is megkaphatják. 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: mashable.com Thumbnail:  Unsplash/ Solen Feyissa
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra