ma 2024.10.13 10:35
Olvasási idő 0:34
Maier Péter

38 éves korában, fejsérülés következtében meghalt Jackmaster, elismert skót producer-DJ

ZENE ELEKTRONIKUS ZENE JACKMASTER SKÓCIA

Jack Revill, ismert nevén Jackmaster szombat reggel vesztette életét Ibizán. A 38 éves korában elhunyt glasgow-i DJ producerként és kiadóvezetőként is tevékenykedett.

38 évesen elhunyt Jack Revill, azaz Jackmaster, skót producer-DJ, több elektronikus zenei kiadó vezetője. Halálhírét családja is megerősítette, akik azt írják, Revill szombat reggeli halálát egy „balesetben szerzett fejsérülés szövődményei okozták“ Ibizán.

„A családja – Kate, Sean és Johnny – teljesen összetört” – folytatódik a közlemény. „Bár mélyen megérintette őket a barátok, kollégák és rajongók elsöprő támogatása, a család kéri a magánélet védelmét, amíg átvészelik a szörnyű veszteség okozta mérhetetlen gyászt.” 

Jackmaster egy Prada-bulin 2017-ben, Miamiban
Jackmaster egy Prada-bulin 2017-ben, Miamiban Forrás John Parra/Getty Images for Prada

A glasgow-i születésű Jackmaster műfajokon átívelő mixeiről és munkáiról volt ismert, többek között a CircoLoco Records és a Crosstown Rebels kiadóknál is jöttek zenéi, amelyekben a house, a Baltimore club, a bass és még sok más zenei műfaj visszaköszönt.

Az elektronikus zenei szcénából többen megemlékeztek szombaton a skót DJ-ről. A zenész barátai és kollégái, a Disclosure tagjai, Skream, wAFF, Nightwave, CamelPhat, Annie Mac, Melé, Damian Lazarus és még sokan mások fejezték ki részvétüket Revill családja felé.