2024.7.23 9:29
Olvasási idő 1:48
Krajnyák Petra

Újabb volt tanítványok vallottak a kisfiút felrúgó karateedző módszereiről

KÖZÉLET BÁNTALMAZÁS GYEREKEK GYERMEKBÁNTALMAZÁS

Agócs Tibor négy korábbi tanítványa nyilatkozott arról, miket éltek át gyerekként a karateedzéseken. Egyikük felidézte, hogy egy véletlen rúgásért úgy gyomorszájon rúgta az edző, hogy elrepült, és a földön maradt.

Agócs Tibor négy, ma már felnőtt tanítványa, akik gyerekként jártak a karateoktató egyesületébe, nyilatkozott az RTL-nek arról, miket éltek át az edzéseken.

A névtelenül nyilatkozó férfiak és nők többsége négy, illetve négy és fél éven át volt a klub tagja, de egyikük több mint 10 éven át tanult Agócsnál. Mindannyian kiemelték, hogy a közösség és a mozgás jó hatással volt rájuk, de a lelki és fizikai abuzálás még most is kísérti őket. Az edző ugyanis rendszeresen agresszíven lépett fel diákjaival szemben és alkalmazott testi fenyítést.

Rengetegszer kaptunk büntetést azért, ha valamit elrontottunk, nem úgy állt a hajunk, nem volt tiszta a ruhánk, stb. Sokszor sírva és félve mentem edzésre, de otthon nem mertem róla beszélni. Nem mertem elmondani a szüleimnek, hogy a sok jó eredményem ellenére sorozatosan bántanak verbálisan és fizikálisan is

– mondta az egyik volt tanítvány.

„Összekerültem egy újonccal, és tekintettel arra, hogy tapasztalatlan volt, játékosan küzdöttem. Véletlenül a fiú az egyik rúgásomba belefordult, és orron találtam. Az edző a rá nem jellemző módon odament hozzá, és pátyolgatni kezdte. Én sűrűn elnézést kértem a fiútól, mert nem akartam bántani. A. Tibor rám se nézett, csak egy jokogerivel (oldalirányú rúgással) elrúgott. Gyomorszájon talált, és elég messzire repültem (gyerekszemmel legalábbis mindenképp). A földön fekve alig bírtam lélegezni, mert beszorult a levegő a mellkasomba. Ekkor fölém állt, és elkezdett üvölteni. Nem maradtak meg a szavai, de nem mertem felnézni rá, de még sírni sem“ – mondta egy másik volt tanonc.

Kiemelt tartalom
A jövő nagy filmesei köztünk járnak: Jön a Cinemira, Magyarország egyetlen gyerekeknek és fiataloknak szóló filmfesztiválja A jövő nagy filmesei köztünk járnak: Jön a Cinemira, Magyarország egyetlen gyerekeknek és fiataloknak szóló filmfesztiválja 2024.10.4 14:05

A július 16-án megosztott, szolnoki kalandparkban készült felvétel megdöbbentette és fájdalommal töltötte el az RTL-nek nyilatkozókat. Több volt tanítvány is megerősítette, hogy a „comb vagy gyomor?” kérdés gyakran hangzott el a teremben, és az edző a választól függetlenül ütötte meg őket. Az egyik tanítvány elmondta, hogy amikor még a kisfiút bántalmazó férfi kiléte ismeretlen volt, a mozgásból és a módszerből érezte, hogy ismeri az illetőt. Egy másik volt küzdősportoló szerint a férfi „begyakorolt” mozdulatokkal büntette a fiatal fiút. Voltak, akik megkönnyebbültek a videó nyilvánosságra kerülése után, mivel így „végre fény derül az igazságra, hogy mi folyik az edzőteremben, és milyen ember Agócs Tibor.”

Az edző Facebookon megosztott, azóta törölt bocsánatkérését egyikük sem tartja őszintének, és úgy gondolják, egyedül a felvétel nyilvánosságra kerülése miatt fogalmazta meg volt edzőjük – tőlük ugyanis sohasem kért bocsánatot a lelki és fizikai bántalmazásért.

Az elmúlt hetekben bejárta a magyar médiát és nagy felzúdulást okozott a videó, amelyen a jászberényi Yakuzák SE elnöke úgy felrúgott egy hétéves kisfiút, hogy megpördült, majd fejre esett. A volt tanítványok mellett exbarátnője is a férfi erőszakosságáról nyilatkozott, valamint egy monoklis fotóval bizonyította, hogy Agócs testileg-lelkileg bántalmazta őt a kapcsolatuk ideje alatt.

A jászberényi karateedzőről korábban a TV2 is készített riportot, abban egy nevét és arcát vállaló nő, Nádasi Adrienn nyilatkozta azt, hogy a férfi 17 évvel ezelőtt megerőszakolta őt.