2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Maier Péter
2022.12.28 14:14
Olvasási idő  1:01

James Cameron 10 percnyi jelenetet vágott ki az új Avatarból – tőle meglepő okokból

A rendezőnek az évek során megváltozott a hitvallása az akciófilmes jelenetekről.

Maier Péter
2022.12.28 14:14 Olvasási idő  1:01
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Elég szépen növekszik James Cameron új, Avatar: A víz útja című filmjének nézőszáma és bevétele. A 24.hu szerint 855,4 millió dollárt hozott eddig a film globálisan, Újévig pedig az egymilliárd dollárt célozták meg az Avatar új részének forgalmazói – ezt az álomhatárt idén csak az új Top Gun és az új Jurassic World tudta elérni. Mindemellett a film több Oscar-díj kategória rövidlistáján is szerepel

 

Úgy tűnik tehát, hogy a moziba látogatókat nem igazán zavarja az Avatar: A víz útja 192 perces hosszúsága, amely akár több is lehetett volna James Cameron szerint, aki egy Esquire Middle Eastnek adott interjúban elárulta, tíz percet vágott ki a filmből amiatt, mert úgy érezte, hogy azokban a jelenetekben túl nagy szerepet kap a fegyveres erőszak. 

 

James Cameron az új Avatar-film egyik sajtótájékoztatóján Londonban Forrás: Gareth Cattermole/Getty Images for Disney

 

A legendás rendező túlzásnak érezte a jelenetek erőszakosságát, és úgy gondolta, túl nyomasztóvá teszik a filmet. „Az erőszak és az akció lényegében egyazon dolgok, ha úgy nézzük. Ez egy állandó dilemma, amellyel minden akciófilm-rendező szembenéz, én pedig voltaképpen akciófilm-rendezőként vagyok ismert.“ – mondta Cameron.

Mindez azért meglepő, mert rendezőként és íróként is kifejezetten legendás akciófilmeket jegyez, amelyek ikonikus jeleneteiben megjelenik a fegyveres erőszak. Elég, ha a Terminátorra vagy a Rambo-filmekre gondolunk.

 

„Visszanézek néhány filmet, amelyeket én készítettem, és nem tudom, hogy megcsinálnám-e őket újra. Nem biztos, hogy a mai világban szeretném úgy fetisizálni a pisztolyokat, mint ahogy néhány Terminátor-filmben 30 évvel ezelőtt. Felfordul a gyomrom attól, ahogy ma a fegyverekhez állunk társadalmi szinten.

 

Örülök neki, hogy Új-Zélandon élek, ahol pár éve betiltották a lőfegyvereket két héttel a borzalmas mecsetlövöldözés után.“ – tette hozzá James Cameron, az új Avatar-film rendezője.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: hypebeast.com Thumbnail:  Disney
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra