2024.6.11 9:27
Olvasási idő 1:03
Maier Péter

Ákos hosszú kommentben reagált arra, hogy Majka a Petőfi Zenei Díj miatt leviccországozta hazánkat

ZENE ÁKOS MAGYAR ZENE MAJKA PETŐFI RÁDIÓ

Ugyan Majka csak egy szót szólt a közmédia könnyűzenei díjátadójával kapcsolatban, az év koncertjéért díjazott Ákos bő lére eresztette véleményét a Facebookon.

Ahogy arról beszámoltunk, szombat este immár nyolcadik alkalommal osztották ki a Petőfi Zenei Díjakat: az év férfi előadója Fehérvári Gábor Alfréd "Freddie" lett, míg a nők között Gubik Petra örülhetett. Az év együttese díját a Magna Cum Laude vehette át, az év koncertjének járó Petőfi-szobrot pedig Ákos húzta be.

A díjjal kapcsolatban Majka is megszólalt a Facebookon, aki csupán egyetlen szót fűzött hozzá a hírhez:

Viccország...

A megnyilvánulást azonban nem hagyta szó nélkül a Petőfi Zenei Díj egyik visszatérő díjazottja, Kovács Ákos sem, aki hosszú kommentben reagált a viccországozásra. Hozzászólását azzal kezdte, hogy 36 éves zenei karrierje után rengeteg embernek gratulált, és rengeteg emberről emlékezett meg, de sosem szólalt meg „senki díja kapcsán negatívan“.

Ákos veszi át az év koncertjéért járó Petőfi Zenei Díjat az A38-on, 2024. június 8-án
Ákos veszi át az év koncertjéért járó Petőfi Zenei Díjat az A38-on, 2024. június 8-án Forrás MTI/Máthé Zoltán

„Régóta nem vágyom díjakra, nem ez határozza meg az életemet. Van belőlük egy kazalnyi, eszembe nem jutna küszködni egy újabbért. Számomra a munkámat értő és értékelő közönség visszajelzése a döntő ebben a műfajban“ – írta Ákos, aki ezután hosszasan részletezte, milyen sokat és milyen sok területen dolgozik.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Ice Spice és Rakim mutatják meg, hogyan szól a hiphop skála két vége Playback Péntek: Ice Spice és Rakim mutatják meg, hogyan szól a hiphop skála két vége ma 12:17 -kor

„Aki ezt dicsekvésnek tartja, téved: a valóságot persze lehet tagadni, szokták is, de mindez egyszerű, száraz tény“ – zárta az erről szóló bekezdést, majd kifejtette, hogy a díjazott, harminc éves jubileumi koncertje milyen sikereket halmozott fel.

Mindezt azért írtam le – remélve, hogy valaki végigolvassa 😊 –, hogy megpróbáljam érzékeltetni: az ellenségeskedésnek semmi értelme. Emberszámba veszem azt is, aki – ki tudja, milyen impulzusok alapján – elutasít. Akkor is, ha ő engem nem vesz emberszámba. Itt már rég nem rólam van szó, hanem mindannyiunkról. Remélem, lesz, aki megérti

– fejezte be kommentjét Ákos, amelyre reply hozzászólásban még Majka is reagált betaggelve az énekes-dalszerzőt. „Ákos ! Ez esetben akkor viszont gratulálok !!! 🤷‍♀️“ – írta a kommentben.