2024.6.9 11:33
Olvasási idő 0:44
Maier Péter

A Magna Cum Laude, Freddie és Gubik Petra voltak az idei Petőfi Zenei Díj sztárjai, de Ákos sem ment haza üres kézzel

ZENE NAGY FERÓ PETŐFI RÁDIÓ

Az év férfi előadója Freddie, az év női előadója Gubik Petra, az év zenekara a Magna Cum Laude lett.

Szombat este, immár nyolcadik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat, a közmédia által kiosztott könnyűzenei elismeréseket az A38-on. A Petőfi Sándort ábrázoló szobrokat a nyertesek a Petőfi Rádió munkatársaitól, illetve a Petőfi Zenei Díj életműdíjas és Kossuth-díjas Nagy Ferótól vehették át – számolt be róla az MTI.

Az év férfi előadója Fehérvári Gábor Alfréd "Freddie", az év női előadója Gubik Petra lett. Az év együttese díjat a Magna Cum Laude vehette át; az idén 25 éves zenekar jubileumi koncertjének felvételét június 15-én láthatják a Duna nézői.


Az év zenei felvétele Szarka Tamás Otthon vagyunk című dala lett, az év koncertje kategóriában Ákos lett a befutó harmincéves szólókarrierjének ünnepi, az Operában tartott előadásával. Az év hangszeres előadójának a Parno Grasztot választották, az év rádiós koncertje elismerést pedig a 4S Street kapta a Petőfi Rádióban adott koncertjéért.

„A közmédia küldetése, hogy új, értékteremtő hazai produkciókra irányítsa a nagyközönség figyelmét és országos csatornákon mutassa be a magyar zene sokszínűségét, támogassa a zenében maradandót alkotni vágyó fiatalokat, valamint műsorokkal ünnepelje a gazdag zenei örökséget és sokszínűséget“

– idézi az MTVA közleményét az MTI.  A Petőfi Zenei Díjátadó újranézhető a Médiaklikk.hu-n.