2024.4.29 10:09
Olvasási idő 0:40
Szöllősi Anna

Máris ledöntötték a ferencvárosi szobrot, amin egy turul ragad el egy G-Mercit

KULTÚRA FERENCVÁROS MERCEDES

Ma éjjel egy hatfős társaság ledöntötte a Public Art pályázat keretében kiállított turulos szobrot a Ferenc téren – számolt be róla Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

A köztéri szobor pénteken nyerte el az első helyezést a ferencvárosi önkormányzat által kiírt Public Art pályázaton, de alig élt két napot: Baranyi Krisztina, a IX. kerülete polgármestere egy Facebook-bejegyzésben írta meg, hogy vasárnap éjjel egy hatfős társaság ledöntötte azt – szúrta ki a 24.hu.

Őszintén bíztam abban, hogy most nem azoknak lesz igazuk, akik azt mondták, úgyis jönnek a nácik és tönkreteszik egy művész munkáját

– írta, hozzátéve: az esetet rögzítette egy térfigyelő kamera, a felvételeket a rendőrség lefoglalta és elvitte a nyomozás végett.

Az idén kiállított alkotásokat a 2023-ban beérkező 27 pályázatból választották ki, a szakmai zsűri végül 4 pályázatot tudott javasolni az idei keretből. A még épségben lévő alkotások jövő péntekig tekinthetők meg a Ferenc téren és Ferencváros más közterein. 

Horváth Csaba Árpád szobra azt ábrázolja, ahogy egy mondabeli Turul elragad egy G-osztályú Mercedes terepjárót, ami manapság az orosz maffiához és a világ gazdagjaihoz, oligarcháihoz kötődik. Arról, hogy a Mercedes G-osztály hogyan és miért lett a hazai politikai elit kedvenc kocsija is, arról ebben a cikkünkben írtunk. 

Kiemelt tartalom
Mit tud, és miért nem kopik ki a NER kedvenc kocsija, a Mercedes G-osztály, ami évek óta hatalmasat megy a kormányközeli körökben? Mit tud, és miért nem kopik ki a NER kedvenc kocsija, a Mercedes G-osztály, ami évek óta hatalmasat megy a kormányközeli körökben? 2024.4.9 17:57