2024.4.12 11:20
Olvasási idő 0:38
Krajnyák Petra

Taylor Swift dalai visszatértek a TikTokra

ZENE INTERNET KÖZÖSSÉGI MÉDIA TAYLOR SWIFT TIKTOK

Újra használhatjuk aláfestőzeneként a "Style", a "Cardigan", a "Cruel Summer" és az "All Too Well" című dalokat is.

Újra használhatjuk Taylor Swift dalait aláfestőzeneként a TikTokon, noha korábban a zenéit gondozó Universal Music Groupnak nem sikerült megállapodnia a kínai céggel az általa képviselt és forgalmazott művészek szellemi termékeinek védelméről.


Swift dalait a legjobbkor vették fel ismét a TikTok zenekatalógusába, hiszen jövő héten jelenik meg legújabb albuma, a The Tortured Poets Department. Azt még nem tudni, hogy az új lemezen szereplő dalok is elérhetőek lesznek-e a platformon, de a Style, a Cardigan, a Cruel Summer és az All Too Well című dalok már biztosan használhatóak.

Taylor Swift az Eras Tour szingapúri koncertállomásán.
Taylor Swift az Eras Tour szingapúri koncertállomásán 2024 márciusában. Forrás Ashok Kumar / TAS24 / Getty Images

Más Universal-előadók zenéi azonban továbbra sem szerepelnek a platformon. A CNN megkeresésére sem a Universal Music Group, sem a TikTok, sem Taylor Swift szóvivője nem árulta el, hogy milyen feltételek teljesültek Swift visszatérésekor.


A Universal Music Group január 31-én jelentette be, hogy miután lejárt a platformmal kötött licencszerződésük, illetve nem sikerült megegyezniük az előadók védelméről a mesterséges intelligenciával szemben, minden hozzájuk tartozó előadóművész zenéjét eltávolítják a TikTokról, köztük Taylor Swift, Ariana Grande, Camila Cabello és Rihanna számait.