2024.2.6 10:13
Olvasási idő 1:10
Krajnyák Petra

Taylor Swift az emlékezetes Grammy-bejelentés után máris nyilvánosságra hozta az új album tracklistjét

ZENE GRAMMY TAYLOR SWIFT ZENE

Az énekesnő a legjobb popalbumnak járó Grammy átvételekor jelentette be, hogy új albuma, a "The Tortured Poets Department" április 19-én érkezik. Másnap újabb részleteket tudhattunk meg a kiadványról.

Taylor Swift a legutóbbi Grammy-díjkiosztón történelmet írt, majd a legjobb popalbumért járó díj átvételekor, a szobrocskát átadó Celine Diont ignorálva, váratlanul bejelentette, hogy április 19-én The Tortured Poets Department címmel érkezik új albuma. Egy nappal később a 16 számos anyag borítóját  és tracklistjét is megosztotta rajongóival, mégpedig egy kézzel írt verses levéllel kísérve, melyet a „Megkínzott Költők Részlegének elnökeként“ írt alá.

Egy-két dal múzsája kapcsán máris felröppentek pletykák. Egyes rajongók szerint a But Daddy I Love Him című szám valószínűleg Harry Stylesról szól, hiszen az énekes 2020. január 1-jén egy ilyen feliratú pólót viselt. A brit énekessel kapcsolatos elméletet továbbá azzal próbálják alátámasztani, hogy a dal éppen a So Long, London című számot követi.

Az énekesnő egyébként hasonló keretek között jelentette be az idei Grammyn taroló Midnights című albumát. 2022-ben az MTV Video Music Awardson az év videójának járó díjat vette át az All Too Well című dal 10 perces változatához készült kisfilmért, mikor váratlanul lerántotta a leplet a soron következő lemeze érkezéséről.

Az tavasszal érkező lemezén a következő dalokat hallhatjuk majd:

  1. Fortnight (feat. Post Malone)
  2. The Tortured Poets Department
  3. My Boy Only Breaks His Favorite Toys
  4. Down Bad
  5. So Long, London
  6. But Daddy I Love Him
  7. Fresh Out the Slammer
  8. Florida!!! (Florence + the Machine)
  9. Guilty as Sin?
  10. Who’s Afraid of Little Old Me?
  11. I Can Fix Him (No Really I Can)
  12. loml
  13. I Can Do It With a Broken Heart
  14. The Smallest Man Who Ever Lived
  15. The Alchemy
  16. Clara Bow
  17. Bónusz: The Manuscript