2024.1.23 14:14
Olvasási idő 1:13
Krajnyák Petra

Ezeket a filmeket várják legjobban a magyarok 2024-ben

Ezeket a filmeket várják legjobban a magyarok 2024-ben
Forrás Mafab
FILMEK + SOROZATOK ANYA TAYLOR-JOY DŰNE FILMAJÁNLÓ FILMEK FILMIPAR JENNA ORTEGA JOAQUIN PHOENIX LADY GAGA MAD MAX MARVEL TIM BURTON TIMOTHÉE CHALAMET ZENDAYA

A Magyar Filmadatbázis nyilvánosságra hozott adatai alapján a magyar mozikedvelőket a filmes franchise-ok érdeklik idén a leginkább.

A Magyar Filmadatbázis közel 100 ezer adatlapmegnyitás alapján összeállította a magyar közönség legjobban várt filmjeinek toplistáját. Elég rápillantani, hogy lássuk: a hazai nézők legtöbbször a különböző filmes franchise-okra kerestek rá. A lista alapján úgy tűnik, hogy a Marvel hanyatlása ellenére a képregény-feldolgozások továbbra is sok ember fantáziáját izgatják, akárcsak az örökzöld kultfilmek.

Az első helyen a február 29-én debütáló Dűne: Második rész landolt, melyben Timothée Chalamet ismét Paul Atreides herceg bőrébe bújva barangol a pusztaságban. Második helyen a Marvel első 18-as karikás filmsorozatának harmadik része, a Deadpool 3 áll. A Ryan Reynolds és Hugh Jackman főszereplésével készült folytatás várhatóan július végén kerül mozikba. A dobogó harmadik fokára a Sega videójátéka alapján készült Sonic, a sündisznó 3 került, melynek bemutatóját december 26-ára ígérik.

Októberre várható a negyedik helyen végzett Joker 2 érkezése. A 2019-es Joker zenés folytatásában Joaquin Phoenix Lady Gagával az oldalán tér vissza, aki Harley Quinnt alakítja majd. Az ötödik legjobban várt film a Furiosa: Történet a Mad Maxből, amely a Mad Max: A harag útja cselekménye előtt 45 évvel játszódik majd. A május 23-án megjelenő filmben Charlize Theron ikonikus karakterét Anya Taylor-Joy alakítja.

Ridley Scott új filmje, a Gladiátor 2. a hatodik helyet szerezte meg, a folytatás főszereplője Paul Mescal lesz. A Lucilla (Connie Nielsen) és Maximus (Russell Crowe) fia életére fókuszáló második rész előreláthatólag november 22-én kerül a mozikba. A november 8-án debütáló Venom 3, Tom Hardyval a főszerepben, a hetedik legizgalmasabb újdonság a magyar nézők szemében.

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé 3 nappal ezelőtt

A nyolcadik helyen Tim Burton 1988-as horror vígjátékának folytatása, a Beetlejuice 2 végzett, melyet szeptemberben láthatunk majd. A szereplőgárda már önmagában is figyelemreméltó, hiszen a főbb szerepekben Willem Dafoe, Winona Ryder, Michael Keaton Monica Bellucci és Jenna Ortega látható majd. A kilencedik helyre a júniusra ígért Bad Boys 4 került, a toplista utolsó helyén pedig az áprilisban mozikba kerülő Godzilla x Kong: Az Új Birodalom végzett.