2023.11.13 10:42
Olvasási idő 1:04
Maier Péter

Hamászos poén miatt kapja az ívet Timothée Chalamet és a Saturday Night Live

ARCOK HAMASZ SNL TIMOTHÉE CHALAMET

Sokak szerint a műsor most lépte át azt a bizonyos határt.

Eléggé kapja a savat a kommentelőktől Timothée Chalamet és a Saturday Night Live az egyik skit miatt, amely amerikai idő szerint szombat éjjel ment le az NBC-n. 

Az SNL által X-profilján közzétett klipben három ember sétál az utcán, akik arra lesznek figyelmesek, hogy Chalamet – egy Frank nevű, feltörekvő zenész szerepében – egy ablakban álldogál, ahol öngyilkossági kísérletre készül.

Nem bírom tovább. Nincs miért élnem

– mondja, de a három srác végül rábeszéli, hogy inkább játsszon le néhányat a dalaiból, amik ugyan nem túl jók, de mivel szeretnék megmenteni, inkább megdicsérik. Chalamet erre megkérdezi, hogy akár meg is osztanák-e az Instagramon. „Ha akkor nem leszel öngyilkos, akkor igen“ – mondják, és megkérdezik, hogy mi Frank zenekarának a neve. „Haymas“ – válaszolja. „Haver, én nem osztok meg egy Hamász-dalt Instagramon“ – mondja a trió egyik tagja, itt pedig a Frank nevű karakternek is leesik, hogy a névválasztás nem a legszerencsésebb.

Mindeközben Gázában 10 ezer felé nőtt a halálos áldozatok száma, ami nem segít abban, hogy a nagyközönség jó néven vegye a Hamász terrorszervezettel kapcsolatos poénokat. Sem a műsor, sem a színész nem lett népszerűbb ettől a skittől.

„Tényleg azt hiszitek, hogy ez vicces? Ez tényleg ízléstelen és kiábrándító“ – írják a legnépszerűbb hozzászólásban. 

Elkötelezett védelmezője vagyok az SNL-nek, miközben egy ideje rengetegen felhagytak a nézésével, de csak annyit tudok mondani, hogy jaj. Nem, egyszerűen nem vicces, tiszteletlen és teljesen átmegy minden határon

– írja egy Mathias Spitzer nevű felhasználó.

Vidámabb vizeken: a hétvégi SNL-ben egyébként Chalamet mellett a Boygenius zenekar volt a vendég, úgyhogy, ha egy kevésbé kérdőjeles produkciót is látni akarsz a műsorból, akkor ajánljuk ezt: