2023.9.7 13:30
Olvasási idő 1:24
Krajnyák Petra

Megdöntötte a Stranger Things rekordját a Netflix anime-adaptációja

FILMEK + SOROZATOK ADAPTÁCIÓ ANIMÁCIÓS FILM ANIME JAPÁN NETFLIX ONE PIECE SOROZATOK

A ONE PIECE 1. évada máris megdöntötte a Wednesday és a Stranger Things 4. évad által felállított rekordokat.

A Netflix számos bukott anime és manga adaptációval "büszkélkedhet", de mintha a ONE PIECE megtörné az animeátkot. Ugyanis az élőszereplős sorozat mostanra 84 országban került a Netflix streaming listájának élére, míg a Wednesday és a Stranger Things 4. évada 83 országban végzett az első helyen debütáló hétvégéjükön.

A sorozat Monkey D. Luffy és legénységének kalandjait követi nyomon. A Straw Hats (szalmakalaposok) – Luffy, Zoro, Nami, és még sokan mások – a Kalózok Királyának,  Gold Roger kincsét kutatva hajózzák körbe a világot. Halála előtt ugyanis kijelentette, hogy az általa felhalmozott majd elrejtett ONE PIECE bárkié lehet, aki képes érte az egész világon áthajózni. Ezzel elindította a Kalózok Aranykorát.

Az eredeti manga, Oda Eiichiro 26 éve futó alkotása több mint 500 millió példányszámban kelt el világszerte 1997-es debütálása és 2022 augusztusa között. A japán képregénnyel saját 2014-es rekordját is megdöntötte, így Oda immár kétszeresen is a legnagyobb eladási számot produkáló egyéni képregényszerzőnek számít. Az eposzi terjedelmű mű elérte a mangák körében nagyon ritkának számító 1000. fejezetet.

Kiemelt tartalom
Japán történelmi gyorstalpaló és kulturális kisokos A sógunhoz, 2024 eddigi legjobb sorozatához Japán történelmi gyorstalpaló és kulturális kisokos A sógunhoz, 2024 eddigi legjobb sorozatához 2024.4.27 10:03

Negyed évszázad alatt korántsem lankadt a lelkesedés a kalózok világa iránt, az anime sikere 1999 óta töretlen, és már 17 filmmel egészült ki a ONE PIECE-univerzum. Rajongótábora egyre dagad, ezt az új rekord is alátámasztja.

ONE PIECE Forrás Netflix

A streamingóriás több, mint egy tucat híres animét adaptált, köztük a Cowboy Bebopot és a Deathnote-ot, melyek finoman szólva sem a rajongók, sem a kritikusok tetszését nem nyerték el. Nyílt levelében Oda azonban biztosította a rajongókat, hogy a produkcióban "nem volt hely kompromisszumnak". Egy hónappal az élőszereplős sorozat megjelenése előtt azt írta:

Abszurd, hogy a One Piece élőszereplős adaptációjának ötlete hét évvel ezelőtt született meg! Hogyan volt lehetséges egy ilyen világot átültetni a valóságba? Rengeteg munka kellett hozzá... a színészek erőfeszítései, az épületek és jelmezek rekonstrukciója, a jelenetek megvalósítása, hogy élő szereplőkkel is működhessenek, a párbeszédek... és megannyi ember elkötelezettsége, akik együtt dolgoztak, már önmagában is valami gyönyörűséges volt.

Elismerte, hogy egyes rajongók ujjal fognak mutogatni a hiányzó szereplőkre, a mangától való eltérésekre, de szerinte ezek csupán az OG-mű iránti szeretetből fakadó kommentek. Ugyanakkor hozzátette, akadt néhány sor, amelyről úgy gondolta, nem igazán hangozhatna el Luffy szájából, de az elkészült jelenetekben mégis működtek, Iñaki Godoy alakításának köszönhetően.