2023.5.26 9:13
Olvasási idő 0:37
Kovács M. Dávid

28 éves korában meghalt Samantha Weinstein, a Carrie remake-jének színésze

FILMEK + SOROZATOK GYÁSZ SZÍNÉSZEK

A színésznőnél 2021-ben diagnosztizáltak petefészekrákot. Közel két és fél évig küzdött a betegséggel, a szervezete azonban végül feladta a küzdelmet.

28 éves korában meghalt Samantha Weinstein kanadai színésznő és zenész, akit a Stephen King könyve nyomán készült Carrie című horrorklasszikus 2013-as remake-jéből ismerhettek a legtöbben.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Samantha Weinstein (@samsationalw) által megosztott bejegyzés

A Hollywood Reporter híre szerint a színész egy torontói kórházban vesztette életét, halálát petefészekrák okozta, amellyel már két és fél éve küzdött. A hónap elején még dolgozott, szinkronszínészként ugyanis számos (főleg animációs) produkcióhoz adta a hangját.

Több mindent tudott az életről, mint a legtöbb ember valaha is fog, és most elindult a következő kalandjára

– írták a halálát bejelentő Instagram-bejegyzésben.

Samantha Weinstein 1995. március 20-án született Torontóban, profi színészi karrierjét pedig mindössze hatéves korában kezdte. A Big Girl című filmje 2005-ben elnyerte a legjobb kanadai rövidfilm díját a Torontói Filmfesztiválon, és még ugyanebben az évben, csupán tízévesen, az ACTRA legjobb női alakításért járó elismerését is bezsebelte.

Kiemelt tartalom
A könnyű nőcskétől Frankenstein feminista menyasszonyáig – Portrénk Emma Stone-ról A könnyű nőcskétől Frankenstein feminista menyasszonyáig – Portrénk Emma Stone-ról 2024.2.6 19:27

Weinsteint emellett zenészként is ismerték, a Killer Virgins nevű garázsrock zenekar énekese és gitárosa volt. Férjével, Michael Knutsonnal tavaly októberben házasodtak össze. Halála előtt nem-binárisnak vallotta magát.