Hétfő 2022.11.28

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Életmód
Maier Péter
2022.11.12 23:47
Olvasási idő  2:33

Boxer vagy fecske? Hát az attól függ! - Tudd meg, hozzád milyen alsógatya illik

Kizárólag ízlés alapján választani? Viccelsz?

Maier Péter
2022.11.12 23:47 Olvasási idő  2:33
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Boxer vagy fecske? Hát az attól függ! - Tudd meg, hozzád milyen alsógatya illik
Forrás: CR7 Underwear via Getty Images;

Ma reggel valószínűleg úgy keltél, hogy felhúztad a kis testhezálló boxeredet (mert a fecskétől gyerekkori traumáid törnek elő), és úgy voltál vele, hogy „hm de jó kényelmes, jó lesz ez a nap“. Miközben lehet, hogy komoly bűnt ejtettél a gatyaistenek által küldött, a stylist-apostolok által lejegyzett törvények szerint. Micsoda szégyen. Ha ezek után ki szeretnél törni a vétkesek sorából, és megtudni, hogy a testalkatodhoz, fizikai igényeidhez milyen alsógatya való, segítségedre sietnek a gyóntató gatyapapok. Négyféle alsótípust nézünk meg, és azt, hogy ezeket kinek ajánlják a szakértők.

 

Fecske

Ha azért nem hordasz fecskét, mert szerinted ciki vagy nem divatos, akkor azért tudnánk mutatni jó pár designer alsóneműt, amelyek ellentmondanak ennek az általános elképzelésnek. Olyan arcok, mint David Beckham vagy Cristiano Ronaldo, elég gyakran pózolnak benne. Nekik többek között azért is jó választás, mert combügyileg eléggé meg vannak teremve, és ha testalkatról beszélünk, leginkább azoknak ajánlják a fecskéket, akiknek vastagabb a lábuk felső része. Emellett azoknak a férfiaknak is javasolják ezt a típust, akik alacsonyabbak, rövid lábakkal rendelkeznek, mivel ez az alsónemű nem takar akkora felületet, mint a boxer, és optikailag hosszabbnak tűnik az ember lába.

 

Arról persze nem írnak a divatlapok, hogy akkor is érdemes-e fecskét választani, ha Lidl-ben vásárolunk alsóneműt, vagy esetleg a méltán híres MST-k mellett tesszük le a voksunkat. Az viszont biztos, hogy a fecskéknél (is) rendkívül fontos, hogy jó anyagból készüljenek, mindennapi viseletre full pamut gatyát érdemes választani, edzéshez meg specifikus sportfecskéket. 

 

David Beckham plakát egy 2008-as Armani reklámkampányban, Milánóban Forrás: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

 

Klasszik boxerek

Érdekes amúgy, hogy amiket mi összefoglalóan boxernek hívunk, azokra az angol nyelvnek külön kifejezései vannak. A testhezállóbb gatyákat boxer-briefnek hívják, amit úgy lehetne fordítani, hogy boxer-fecske. Ezzel szemben a boxer kifejezés azokra a klasszikus lenge gatyákra vonatkozik, amelyeket néha még a rövidnadrágokkal is össze lehet keverni. 

 

A klasszikus boxer-rövidnadrágoknak (hívhatjuk így is) a legnagyobb előnye a légáteresztés, de a lengeség sokszor kényelmetlen is lehet, mivel nem sok tartást biztosít. Kifejezetten nem ajánlott nagyobb combokkal rendelkező férfiaknak, de ennek kényelmi okai vannak: ha összeér a két láb járás közben, egy ilyen gatya nem igazán az érdekeink mentén működik.

 

Ami a ruhákat illeti, öltönynadrág és szűk farmer alá nem igazán érdemes lenge boxert venni, mert több helyet foglal, viszont azoknak, akik kevésbé atlétikusak, szeretnének csalni kicsit a látványban, jó választás lehet. 

 

Úgynevezett lenge boxer Forrás: GettyImages

Testhezálló boxerek

Valószínűleg ez a legnépszerűbb, különösen a fiatalabb generációk körében. Sokan abban nőttünk fel, hogy aki nem ilyet hord, azt kinevetik a tesiöltözőben, pedig ez sem feltétlenül univerzális megoldás, már ha érdekel, mit gondolnak erről a stylistok. Szerintük egyébként leginkább a magasabb férfiaknak állnak jól a feszülős gatyál, illetve azoknak akik szeretnének kiemelni egyet s mást. Thic srácok körében például okkal közkedvelt a feszes boxer. 

 

Összességében egyébként oka van annak, hogy ennyire népszerű ez a típus, a legtöbb férfi számára például kényelmi szempontból a legideálisabb választás, és természetesen ez a legfontosabb. Az egyetlen hátulütője az lehet, ha nincs megfelelően belőve a hosszúsága.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Calvin Klein (@calvinklein) által megosztott bejegyzés

Trunkok 

Valójában nem mondtuk volna meg ezelőtt, hogy külön kategóriát alkotnak az ilyen típusú alsók, magyarra fordítani nehéz lenne az elnevezést. Újfajta típus, amely az ultraszűk farmerek elterjedésével vált népszerűvé. Lényegében a boxernadrágok rövidebb, combtetőig érő verziójáról van szó. 

 

Leginkább vékonycombú férfiaknak ajánlott, mivel jobban illeszkedik az alakjukhoz, emellett pedig izmosabbnak is tűnnek a lábaik, mert kevesebb felesleges textil van a combjukon. Emellett edzéshez is javasolják ezt a formát, mert alacsonyabban ül a derekadon, és kevésbé zavaró, ha, tegyük fel, hasazol. 

 

 

 

Egyébként ha fontos neked, hogy edzésre külön, direkt odavaló boxert húzz, nagyon sokféle sportalsó közül választhatsz, amik az edzésélmény egy új dimenzióját nyitják ki számodra. 

 

Összességében persze a legfontosabb, hogy jól érezd magad, meg kényelmes legyen az, amit hordasz. Az, hogy milyen látvány vagy boxerben, elég sok összetevős, és ideális esetben meglehetősen exkluzív, meg, hát olyanról is ritkán hallani, hogy valakit ott hagytak volna egy jól alakuló randin azért, mert nem a testalkatához megfelelő alsó van rajta. 

 

Forrásunk volt.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  CR7 Underwear via Getty Images;
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában életmód
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra