2023.3.28 11:54
Olvasási idő 0:42
Masszi-Rigó Csilla

Ultramenő és nem végzi a kukában – Így néznek ki a McDonald's újrahasznosítható csomagolásai

GASZTRO MCDONALD'S

Reméljük, hamarosan a saját kis krumplitartónkba kérhetjük majd a hasábot!

Franciaországban bemutatták az első, újrahasznosítható McDonald's-os csomagoláspakkot. A bagett, az Eiffel-torony, Balzac és Victor Hugo hazájában nemrég vált kötelezővé a 20 széknél több férőhellyel rendelkező éttermekben az újrahasznosítható csomagolás bevezetése. A Meki, vagy franciásan csak McDo az új szabály értelmében két éven keresztül fejlesztette az Elium Studioval új csomagolását, az eredmény pedig nem csak praktikus, de mutatós is! 

Mekis tálca papír és műanyaghulladék nélkül! Mi is szívesen ennénk ebből a dobozból a burgonyát!Kicsi doboz - nagy doboz! Dizájn és praktikum egy helyen.
Galéria megtekintése
(4)

Az új élelmiszertárolók persze nem lehetnek akármilyenek, illeszkedniük kell a McDonald's csomagolásainak stílusához. A frissen debütáló csomagok között egyaránt találunk poharat hideg és meleg italokhoz, kis kosarat a sült krumplihoz vagy dobozt a hamburgerekhez és a nuggets-okhoz is. A termékcsalád szignifikáns részét egy BPA-mentes műanyag gyantaféléből, tritanból készítették, mely segít megőrizni az ételek ízét és állagát anélkül, hogy az anyag károsodna a használattól. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

elium (@elium.studio) által megosztott bejegyzés

„A hulladékellenes törvény nem csak a műanyag szívószálak végét jelenti” – írta Emmanuel Macron francia elnök még egy tavalyi Twitter-posztjában, amikor először tesztelték a prototípusokat.

Kiemelt tartalom
Visszatér a McDonald's legcsípősebb hamburgere és falatkája Visszatér a McDonald's legcsípősebb hamburgere és falatkája 2024.4.16 18:02

„Nézzenek körül: Franciaországban változások zajlanak azért, hogy változzanak fogyasztási szokásaink és a hulladék mennyiségének csökkentése. Szorgalmazzuk, hogy globálisan is változtassuk meg a világot!”