2023.1.30 15:02
Olvasási idő 1:02
Maier Péter

„Ebben a ruhában fogsz meghalni“ – állt a cetliken, amik a SHEIN-ről rendelt ruhájából estek ki

DIVAT SHEIN

Nem fogja hordani.

Január 21-én osztotta meg történetét egy TikTok-felhasználó, aki 6 nappal korábban a SHEIN-ről rendelt magának ruhát, azonban, ami csomagoláskor történt, arra nem számított.

Amikor elővette a ruhát a csomagolásból és megrázta, 6 összehajtott cetli hullott ki belőle. Ezeken mind ugyanaz a szöveg állt: „Ebben a ruhában fogsz meghalni“. Ahogy írta, azonnal felkereste a helyi rendőrséget, illetve taggelte a kínai cég profiljait. Elmondta, esély sincs rá, hogy felvegye vagy egyáltalán felpróbálja a ruhát. 

@michigansmiles84#shein @shein_official #sheinhaul#sheingals#sheinfashionweek @SHEIN_Official @SHEIN_News @SHEIN_Japan please explain the attatched video. I ordered on Jan 15th, this dress and others. Upon opening the inner Shein package, 6 pieces of folded over papers fell out. I am scared and worried and called local police. This is not a joke. I will not be wearing or trying on this dress, even if it is a joke. #worried♬ original sound - Amanda

A @michigansmiles84 nevű felhasználótól később kommentben kérdezték, hogy van-e valami update az ügyben. Egy másik videóban csütörtökön elmondta, hogy felkereste őt a cég egyik képviselője. Elmondták neki, hogy a csomag Kaliforniából érkezett hozzá, ahol kifejezetten a már visszaküldött termékeket tárolják, feltételezhetően tehát valaki, aki visszaküldte az általa is megrendelt ruhát, helyezte el a cetliket kvázi prankként. Abból a központból pedig újra kiküldik annak, aki ugyanazt a terméket rendeli meg. 

@michigansmiles84 Replying to @imsabrinalynn #update#sheindress#sheindressnotes#shein @shein_official ♬ original sound - Amanda

A videókat készítő Amanda visszakapta a pénzét, másik ugyanilyen ruhát nem tudtak neki kiküldeni, mivel elfogyott belőle az összes.

A SHEIN visszatérő téma nálunk, nem csoda, hiszen 2022 legnépszerűbb ruhamárkájáról beszélünk, függetlenül attól, hogy modern rabszolgaként foglalkoztatják a munkavállalóikat.