2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Divat
Maier Péter
2022.12.7 12:46
Olvasási idő  0:36

Ki nem találnád, melyik lett 2022 legnépszerűbb ruhamárkája

Nike? Zara? Nem ezekre kerestek rá a legtöbben.

Maier Péter
2022.12.7 12:46 Olvasási idő  0:36
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Idén már nem a Zara lett a lenépszerűbb ruhamárka a money.co.uk ranglistája szerint. 2022-ben a győztes nem mást, mint a Shein, a sokat emlegetett online fast fashion bolt. Persze, a legnépszerűbb kifejezés sokféleképp értelmezhető, a brit, gazdasági felmérésekkel foglalkozó médium ezesetben a Google-keresések száma alapján rangsorolta a brandeket. 

 

A kínai márka összesen 113 országban, köztük Ausztráliában és Franciaországban lett a legkeresettebb, a tavalyi kedvenc Zara idén a második helyre szorult, ők csak 26 országban voltak a legnépszerűbbek, például saját őshazájukban, Spanyolországban. A harmadik helyezett a Zalando lett, a tavalyi második Nike csak a negyedik, a nagymúltú sportmárka „pusztán“ 10 országban vált a legkeresettebbé 2022-ben.

 

Persze, további mérések nélkül csak találgatásaink lehetnek a Shein bombasikerét illetően, de élnénk a feltevéssel, hogy a népszerűségben közrejátszanak a hajmeresztően alacsony áraik, amelyeket – különböző források szerint – nem éppen humánus módszerekkel érnek el. Arról, hogyan zsákmányolják ki a munkavállalóikat, dolgoztatják őket 18 órában éhbérért, korábban mi is részletesen írtunk.

 

Shein pop-up bolt nyitása Barcelonában Forrás: Kike Rincon/Europa Press via Getty Images

 

(via Dazed)

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Stephanie Keith/Bloomberg via Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában divat
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra